За по-малко от денонощие полицаи, лесничеи, ловци и доброволци планинари

...
За по-малко от денонощие полицаи, лесничеи, ловци и доброволци планинари
Коментари Харесай

Спасиха мъж, изгубил се в труднодостъпна планинска местност

За по-малко от денонощие служители на реда, лесничеи, ловци и доброволци планинари откриха мъж, изгубил се в труднодостъпна планинска околност. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

Вчера в късния следобяд служители на реда от сектора в Брацигово и РУ-Пещера получили сигнал от 64-годишен гражданин на Брацигово. Мъжът съобщил, че дружно със собствен прочут – мъж на 53г. от Габрово, тръгнали да търсят загубен в гората кон. След като бродили известно време двамата се разделили в гората, намираща се в землището на село Жребичко.

Няколко часа по-късно мъжът от Брацигово се прибрал, само че от неговия прочут нямало и диря. Тогава той решил да алармира за случилото се в районното ръководство в Пещера. Полицаите претърсили региона, само че с наближаването на нощта възможностите да го намерят станали минимални, по тази причина решили да продължат сутринта. Днес екип от 15 индивида – служители на реда от Брацигово и Пещера, горски служащи, ловци и доброволци образували екип и подхванали по-мащабно търсене.

Обхваната била територия с труднодостъпни скални урви, стръмни и доста рискови скатове на близкия язовир „ Кричим “, гъста растителност, както и съществуването на хищни диви животни. В следобедните часове в местността „ Раздол “ мъжете разкрили изгубилия се мъж в положително общо положение. Той е превозен в Пещера, където е прегледан от доктор.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР