За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожарОпасната ситуация, създала

...
За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожарОпасната ситуация, създала
Коментари Харесай

Овладяна е ситуацията след взрива в завод Лубрика

За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар

Опасната обстановка, основала се след гърмежа на цистерна в цех „ Лубрика “, към този момент е изцяло овладяна. За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар, засегнал и част от оборудванията в предприятието. Пожарникарите унищожиха риска от спомагателни гърмежи, застрашаващи живота на хората.

На място незабавно дойде и регионалният шеф Анатоли Станев, който беседва с представители на институциите, имащи отношение за справяне с казуса. Няма заплаха за изпускане на рискови субстанции в атмосферата. Няма и заплаха за популацията.

За страдание случаят аргументи гибелта на 50-годишен чиновник, който е работил по товаренето на автоцистерната. По първични данни няма други потърпевши – починали или ранени. Шофьорът на цистерната е съумял да се избави. От фабриката са реагирали бързо и всички чиновници са евакуирани навреме. В момента текат следствени действия, като периметърът ще остане отцепен.

Достъпът до прилежащите компании не в възпрепятстван, като дежурни служители на реда контролират придвижването по обходни трасета. Областният шеф Анатоли Станев остава в непрекъснат контакт с всички звена, имащи отношение по превъзмогване на зародилата спешна обстановка, като спомага за координацията сред тях. Той изрича съболезнования на околните на починалия. Според Станев Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са работили бързо и съответно за справяне с следствията от случая.

На мястото на случая пристигнаха също кметът Пенчо Милков, неговият заместител Димитър Недев, представители на Областната администрация и Общината, управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Центъра за незабавна здравна помощ и БЧК.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР