За по-голям родителски контрол преди пътуване на абитуриентите, призоват експерти

...
За по-голям родителски контрол преди пътуване на абитуриентите, призоват експерти
Коментари Харесай

Експерти призовават за по-голям родителски контрол преди пътуване на абитуриентите

За по-голям наставнически надзор преди пътешестване на зрелостниците, призоват специалисти по пътна сигурност. Сред най-честите неточности, които се подценяват от младежите са използването на алкохол и погрешно напредване с колите.

Заради приповдигнатото въодушевление и еуфорията към абитуриентските балове някои от водачите позволяват неточности и основават предпоставки за пътни произшествия. Важна е намесата на родителите, споделя специалистът по пътна сигурност Алекси Кесяков, и е добре те да знаят по какъв начин е проведено пътуването в деня на бала.

" Да се ангажират по какъв начин ще се движат, с какви коли, каква ще е компанията. Когато става дума за придвижването, всяка загуба на централизация, загуба на вниманието са рискови, тъй че аз приканвам родителите да бъдат бдителни ".

Някои от нарушаванията, които се позволяват постоянно, са неправилното транспортиране на пасажери и рисковото проявление в придвижване от прозорците и люковете на колите, добави Владимир Тодоров от асоциацията на потърпевшите при произшествия.

" Отговорността  за това, несъмнено, носят водачи на коли, които нормално са родителите на тези деца. Моят апел към тях е прецизно да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не разрешават да се провесват и да сядат по прозорците младите зрелостници. Няма да разясняваме извънредно рисковите благоприятни условия да седнат зад кормилото, откакто са използвали алкохол, само че се надявам, че това няма да се случи, тъй като не би трябвало никой да си скапва абитуриентския празник и тържеството с такива нелепи дейности ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР