За по-дълъг срок за годишното финансово приключване на предприятията, съставянето

...
За по-дълъг срок за годишното финансово приключване на предприятията, съставянето
Коментари Харесай

Да се удължи срокът за годишното финансово приключване, предлагат от ССИ

За по-дълъг период за годишното финансово привършване на предприятията, съставянето на годишните финансови доклади, подаване на данъчните заявления по ЗКПО и за заплащане с отстъпка на локални налози и такси упорстват от Съюза за стопанска самодейност.

Според тях той би трябвало да бъде продължен до 30 юни, тъй че да се даде опция на микро, дребните и междинните предприятия, които не употребяват електронни услуги и електронно банкиране, да лимитират излизанията си в тази връзка.

Те акцентират, че поддържат оповестените ограничения за понижаване на отрицателните последствия за жителите и бизнеса поради рецесията с ковид.

Според ССИ би трябвало да бъде обезпечена и ликвидна поддръжка на предприятия в ликвидни усложнения, която ще се дава от Българската банка за развиване и ще даде опция да се предотвратят банкрути на предприятия заради неналичието на ликвидни средства в усложнената конюнктура.

Предвид събитието, че транспортните компании, които реализират интернационалните транспорти на товари, са най-силно наранени от прилаганите ограничения за ограничение на ковид, те оферират да се обмисли и опцията за непосредствено подкрепяне на транспортния отрасъл.

Относно мярката страната да поеме 60% от заплатите на застрашени от редуциране чиновници, от ССИ оферират да се планува опцията работодателят едностранно да даде използването на неплатен отпуск на служащия или служителя, а последният да получава въпросното обезщетение от фонд " Безработица ".

Освен това те желаят в обсега на мярката да бъдат включени и така наречен родителските кооперативи, които наемат личен състав по трудови контракти за гледане на деца, чиято активност понастоящем е спряна.

Според тях при удължение на изключителното състояние следва да се обмисли опцията срокът на компенсацията да бъде повече от 1 месец и да обгръща целия интервал на изключителното състояние.

От ССИ са безапелационни и че поддържат напъните да се обезпечи директният трафик на товарни коли в страната по главните директни коридори посредством групиране и ескортиране на камионите по така наречен " чисти транспортни коридори ".

Освен това от ССИ оферират и следните спомагателни ограничения:

- Да се удължи срокът за обявление и внасяне на Данък добавена стойност за месец март 2020 година или да се откри лихвена почивка за просрочените обществени отговорности за Данък добавена стойност за месец март 2020 година В случай че болестта не бъде овладяна до края на месец март, срокът за обявление и внасяне на Данък добавена стойност през месец април да бъде продължен.
- Разплащане на страната по предоставените от обществените възложители публични поръчки

- Въвеждане на мораториум за комуналните заплащания от страна на жителите и на бизнеса.

- Възстановяване на надплатените суми за природен газ на крайните клиенти на " Булгаргаз " след в допълнение съглашение от 31 декември 2019 година към Договора за доставка на природен газ с " Газпром ".

- Разработване на застрахователна скица с държавна поддръжка за отбрана от несъбиране на вземания от страната и чужбина.

- Осигуряване на лекарите по дентална медицина на предпочитан достъп до новосъздадения Логистично-координационен център и на опция предпочитано да се снабдят с дезинфектанти, защитно облекло и маски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР