За петнадесети път стартира Националният конкурс за детска рисунка, литературна

...
За петнадесети път стартира Националният конкурс за детска рисунка, литературна
Коментари Харесай

Стартира Националният конкурс за детска рисунка

За петнадесети път започва Националният конкурс за детска рисунка, литературна творба и достоверна районна рецепта на кулинарна тематика „ Рецептите на баба “, проведен годишно от нас – Фондация „ Пазител на традицията – Пазителите.

Уникален по рода си и ангажиращ вниманието на хиляди деца, родители и педагози от цялата страна и отвън рамките на България, състезанието е включен в Националния календар за изяви по ползи на децата и учениците на Министерството на образованието и науката и се организира с поддръжката на Националния замък на децата, за което изричаме откровените си благодарности. Фондация „ Пазител на традицията – Пазителите “ има за съществена цел да работи за съхраняването на традициите на българските занаяти посредством изкуството в другите му аспекти, както и за съхраняването на българското завещание и духовния капацитет на нацията. Сред самодейностите на Фондацията е Националната самодейност „ Пазител на традициите “, която също се организира годишно и през тази година чакаме още веднъж вашите оферти.

Събирането на творбите за състезанието „ Рецептите на баба “ стартира през днешния ден на 15 януари 2022 година Обръщаме внимание, че тази година крайният период за изпращане на творбите е по-кратък и ще ги чакаме до 19 февруари 2023 година За произведения, изпратени по пощата, ще важи пощенското клеймо на пратката. Конкурсът започва с публикуването на публикация и покана за присъединяване на уеб страницата на Фондация „ Пазител на традицията – Пазителите “  и на страницата на състезанието във Facebook – „ Рецептите на баба “  .

За присъединяване в състезанието „ Рецептите на баба “ се позволяват деца на възраст до 14 години в това число. Няма ограничавания в броя на изпратените произведения от едно дете. Рисунките са с размер 35 х 50 см. Децата са разпределени в 3 възрастови групи – до 7 години, от 8 до 10 години и от 11 до 14 години. Няма такса за присъединяване. През актуалната година състезанието се организира в три посоки – за детска рисунка, за литературна творба и за достоверна районна рецепта, отговарящи на поставената тематика: „ Рецептите на баба “. Творбите за присъединяване следва да се изпращат по пощата или посредством куриерска компания до адрес: с. Бяла Река 4285, община Първомай, област Пловдив, ул. „ 5-та “ № 25 – VASKO (Пеньо Иванов). Всяка от изпратените рисунки и/или литературни произведения и/или достоверни районни предписания би трябвало да бъде съпроводена от изписани печатно на компютър данни на участника. Учебните заведения, изпращащи произведения на повече деца дружно следва да имат прибавен списък на участниците със съответните данни и произведения.

След събирането на творбите следва оценка от жури и оповестяване на резултатите не по-късно от 30 април 2022 година, след което изпращане във допустимо най-кратки периоди по пощальон или по поща на грамоти за всички участници и на награди за отличените участници.

Реглементът и всичко належащо за присъединяване в състезанието могат да бъдат открити на нашата интернет страницата  и на страницата на състезанието във Facebook – „ Рецептите на баба “  .

За всяка спомагателна информация, от която се нуждаете, сме постоянно разполагаем на телефон +359-878477469 или на e-mail: [email protected]

Нека уханието на вкусните бабини гозби извърши домовете ни и ни напомни какви дами е раждала, ражда и ще продължава да ражда нашата блага България!

А творбите на участниците в Конкурса „ Рецептите на баба “ дано запечатат тези прелестни мигове и да дойдат скоро при нас!

VASKO – Пеньо Иванов

Управител на Фондация „ Пазител на Традицията – Пазителите “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР