За период от 12 месеца повишението на различните пазари в

...
За период от 12 месеца повишението на различните пазари в
Коментари Харесай

Симов: Очаква ни поскъпване на хляба


За интервал от 12 месеца покачването на другите пазари в цените на зърното е над 50%. Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” по NOVANEWS  изпълнителният шеф на Софийската стокова борса Васил Симов. По думите му наклонността в цените твърдо върви нагоре.

„ През последните две седмици има леко усмиряване и спад в цената. Зимата обичайно се чака повишаване на зърнените култури, само че толкоз стръмно повишаване не сме имали. Заради повишаването на брашното и пшеницата предстоящо ще има нарастване и в цената на хляба. Поскъпването обаче няма да е като това при пшеницата ”, изясни той.

След месеците март и април се чака леко поевтиняване на пшеницата, поради идната нова годишна продукция, сподели още той.

Друга стока, чиято цена също върви нагоре, това е захарта. „ Тя не поевтинява, при всички положения ще нарастне и у нас, това дори към този момент се случва ”, изясни Симов.

По отношение на олиото, то продължава да бъде надалеч над равнищата, на които бяхме привикнали, разяснява изпълнителният шеф.

„ За благополучие при нас олио има. Има райони в Европа, където олиото не доближава, разследване неналичието на първични материали. Украйна е най-големия производител на слънчоглед в света, началото на спора промени и обстановката на интернационалните пазари. Няма по какъв начин олиото да изчезне от магазините в България, само че ще бъде на доста по-високи цени ”, сподели още Васил Симов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР