За първите пет месеца на годината в селското стопанство са

...
За първите пет месеца на годината в селското стопанство са
Коментари Харесай

Инспектори по труда проверяват нивите и фермите

За първите пет месеца на годината в селското стопанство са направени 1382 инспекции, при които са открити 5153 нарушавания, оповестиха от Инспекция по труда.

Случаите на работа без трудови контракти са 54. Предоставените мостри на трудови контракти за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за интервала са общо 97 166, декларирани от 899 аграрни стопани и тютюнопроизводители, главно за развъждане на лозя - винени, ягоди, череши и маслодайна роза.

От. За задачата е изработен разбор на отглежданите култури на територията на обособените области. На база сезонността им районните дирекции " Инспекция по труда " възнамеряват интервала, в който да осъществят масирани инспекции на територията на дадена област.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В момента под 6% от занимаващите се със земеделие са под 35...

Основен акцент при инспекциите обичайно е законосъобразното пораждане на трудовите правни отношения, тъй като селското стопанство е един от най-рисковите браншове по повод потреблението на недеклариран труд. От Инспекцията по труда припомнят на земеделските стопани и тютюнопроизводители, че следва да наемат работна ръка по силата на трудов контракт, като могат да употребяват всеки от регламентираните в Кодекса на труда типове контракти.

От началото на годината, с изключение на записаните аграрни стопани, и записаните тютюнопроизводители могат да наемат служащи по силата на еднодневни трудови контракти.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР