За първи път в своята 70 годишна история Българската Федерация

...
За първи път в своята 70 годишна история Българската Федерация
Коментари Харесай

Първа европейска титла извоюва Никола Тодоров в клас F250 на бързите лодки

За първи път в своята 70 годишна история „ Българската Федерация по Водомоторен Спорт " има Европейски Шампион. Първата европейска купа е за Никола Тодоров в клас F250 от „ Клуб за водомоторен спорт Тутракан ".

Клубът в Тутракан под управлението на Димитър Татаров развива най-голямата детска и младежка школа при бързите лодки, като най-младия водач в клуба е единствено на 12 години и към този момент има призови места в националния шампионат.

През миналия уикенд в Полша, където се организираше Европейския шампионат на старта в клас F250 застанаха 10 състезатели от цяла Европа и Съединени американски щати. Никола Тодоров трябваше да води борби в продължение на 4 гонки в двата дни. В първата гонка се класира втори, като по-късно завоюва идващите три и беазпелационно се наложи над водачите от Италия, Германия, Литва, Съединени американски щати и Англия.

В момента той се състезава и в Световния Шампион, като един кръг преди края е на 2 позиция с огромни шансове и за Световна купа.

Никола се състезава от 8 годишен и за 18 години спортна активност има 10 шампионски трофеи в Републиканските Шампионите в другите класове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР