За първи път в света медици откриха наличието на новия

...
За първи път в света медици откриха наличието на новия
Коментари Харесай

За първи път коронавирусът бе открит и в стомашната течност на пациент

За първи път в света медици откриха съществуването на новия ковид навътре в перитонеалната празнина, т.е. в стомаха на инфектиран пациент, написа италианският в. " Република ".

Това се е случило по време на коремна интервенция, осъществена в болничното заведение в град Пиза. Откритието слага началото на нови сюжети за систематичната еволюция на заболяването, породена от новия ковид и за рисковете от болест, свързани с нея.

Според хирурга Масимо Киаруджи от болничното заведение в Пиза находката в стомаха на пациента повдига три въпроса, върху които учените би трябвало да се задълбочат. Първият е по какъв начин вирусът е стигнал до перитонеалната празнина, вторият въпрос е какво е клиничното значение на това изобретение и третият въпрос е по какъв начин да бъдат готови здравните служащи да взимат оптимални защитни ограничения против болестта по време на осъществяване на коремни интервенции.

Идентифицирането на генома на новия ковид Sars-Cov-2 в проба от перитонеалната течност от пациента е станало от екип от хирурзи, вирусолози и микробиолози от болничното заведение в Пиза. Пробата е била взета от пациент, опериран незабавно поради протичащо в остра форма стомашно заболяване, като при болния са били следени и респираторни признаци, породени от болестта с ковид. Сега пациентът е изцяло възобновен и от интервенцията и от заболяването Covid-19.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР