За първи път в България цигуларят Марио Хосен и симфоничният

...
За първи път в България цигуларят Марио Хосен и симфоничният
Коментари Харесай

Марио Хосен: Времето на пълния локдаун беше време за себе си

За първи път в България цигуларят Марио Хосен и симфоничният оркестър на БНР, под палката на маестро Найден Тодоров, ще изпълнят истинската версия на Първия цигулков концерт на Паганини. Концертът е на 04 юни, от 19.00 часа, в зала България.
Цигуларят Марио Хосен е притежател на доста влиятелни интернационалните награди. Той е откривател на цялостното творчество на Паганини.

„ Много постоянно се спекулира с това, че Паганини е търсил огромна, празнична мелодичност с доста принадлежности. Това в доста от творбите му  е по този начин, само че не и в Първия концерт за цигулка, който е отворил за него най-големите порти на залите в Италия в интервала от 1820 до 1828 година “, сподели в студиото на радио София цигуларят Марио Хосен.

 „ Периодът на цялостния локдаун във Виена, където извозвам по-голямата част от живота си, беше време на вглъбение, време за себе си. В този интервал аз основах „ Паганини отбор “ във Виена. Ансамбълът е основан по самодейност на фамилията на Николо Паганини. За година и половина имаме записани три диска за квартетите му с китара “, показа Хосен.

Именитият цигулар показа в предаването „ Радиокафе “, че приготвя и издаване на партитури с оркестровия материал по архивите на Паганини, което не е правено досега.

Интервюто на Лили Големинова с Марио Хосен можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР