За първи път след почти 7-годишна пауза Григор Димитров ще

...
За първи път след почти 7-годишна пауза Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Димитров ще трупа практика в квалификации за "АТР 250"

За първи път след съвсем 7-годишна пауза Григор Димитров ще стартира от квалификациите на шампионат от календара на професионалната тенис асоциация (АТР). Първата ракета на България (№48 в ранглистата) изиска и незабавно получи " уайлд кард " за пресявките на конкуренцията от категория " АТР 250 " в Женева (Швейц, €524 340) идната седмица.

Бившият №3 в света предприе нетрадиционния ход в обезверен опит да натрупа игрова процедура преди втория за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Франция в Париж (26 май-9 юни). От началото на сезона на клей Димитров има единствено 7 мача, като е спечелил едвам три от тях - два на " Мастърс " в Монте Карло (Мон) и един на " АТР 500 " в Барселона (Исп) през април. При последните си две участия Григор отпадна още в I кръг - на двата следващи " Мастърса " в Мадрид (Исп) и Рим (Ит) през предходната и тази седмица.

Според TennisKafe българинът, който през днешния ден навършва 28 година, е бил посъветван да се включи в квалификациите в Женева от своя персонален съветник Андре Агаси. Американецът не беше в ложата на Димитров за единствения му мач в италианската столица - загуба с 4:6, 7:6 (5), 3:6 от Ян-Ленард Щруф (Гер) в понеделник. Там бяха единствено татко му и негов краткотраен персонален треньор - Димитър Господинов, и новият асистент в екипа Радек Щепанек (Чех). Очаква се Агаси да дойде в Европа за " Ролан Гарос ".

Пресявките в Швейцария стартират в събота, като в предварителната скица личат имената на още няколко тенисисти от Топ 100, измежду които Сам Куери (САЩ), Дамир Джумхур (БиХ), Мариус Копил (Рум), Федерико Делбонис (Арж), Миша Зверев (Гер). В главната скица лидер ще бъде Фабио Фонини (Ит), а измежду участниците са още Даниил Медведев (Рус), Стан Вавринка (Швейц), Гуидо Пея (Арж) и първенецът от предходната година Мартон Фучович (Унг).

За финален път Григор Димитров игра в квалификации за " Мастърс " шампионата в зала в Париж (Фр) през ноември 2012 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР