За първи път силите на Киев използват американските ракети с

...
За първи път силите на Киев използват американските ракети с
Коментари Харесай

Доказаха колко са прецизни: Киев за първи път използва US ракети с далечен обсег

За първи път силите на Киев употребяват американските ракети с отдалечен обхват АТАКМС. Военните оповестиха, че са поразили съветски военни хранилища и самолети в окупираните територии в Луганск и Бердянск. Новината удостовери и президентът Зеленски.
Благодаря на всички, които се борят и работят за Украйна! Благодаря на всички, които ни оказват помощ! И през днешния ден съм изключително признателен на Съединените щати. Споразуменията ни с президента Джо Байдън се извършват. И те се извършват доста тъкмо – ракетите АТАКМС потвърдиха какъв брой са прецизни. Слава на Украйна!
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Според информацията, ракетните удари са били изключително прецизни и вследствие на това се дефинират като сполучливи. Използването на ракетите с огромен обхват е спорно, макар че Киев пое отговорност да не ги изпраща във вътрешността в територията на съветската страна. Въпреки това Украйна упорства, че точно това въоръжаване ще обърне курса на войната. Разполагането на оръжията ще разреши на украинските сили да пресечен недостъпни до момента снабдителни линии, въздушни бази и железопътни мрежи, употребявани от Русия в окупираните територии.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР