За първи път съдебната система работи в такава екстремна ситуация,

...
За първи път съдебната система работи в такава екстремна ситуация,
Коментари Харесай

Магдалинчев: За първи път съдебната система работи в такава екстремна ситуация

За първи път правосъдната система работи в такава рискова обстановка, само че тя продължава да работи с немалки темпове. Това увери пред БНР представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.

И в пандемични условия правосъдната система не спря да работи, даже в пиковия миг, изясни той.

Относно атмосферата Висш съдебен съвет и на съдийската му гилдия в частност той уточни, че „ изрично не е враждебна “ и даже в случаите на по-продължителни и тягостни съвещания „ съществуването на хора, които имат друго виждане, може да промени някои неща “.

По мотив фигурата на проверяващия основния прокурор Боян Магдалинчев разяснява, че това може да става посредством избор във Висш съдебен съвет ad hoc (по съответен проблем - бел. ред.), всред настоящите прокурори, когато има съществуване на данни за осъществено закононарушение от основния прокурор или неговите заместници, а освен на „ махленски напън - да се каже: той извърши закононарушение “.

„ Според мен тъкмо в този избор не би следвало да взе участие основният прокурор “, акцентира представляващият Висшия правосъден съвет в предаването „ Преди всички “.

Законовите правила ще подсигуряват самостоятелност на този прокурор от основния прокурор, както в административно и йерархично отношение, по този начин и в процесуално, счита Магдалинчев. Той напомни, че съгласно решение на Конституционния съд всеки един прокурор може да прави такова следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР