„За първи път подобен род преговори се водят абсолютно открито,

...
„За първи път подобен род преговори се водят абсолютно открито,
Коментари Харесай

Зафиров: Поставяме националния интерес над всичко


„ За първи път сходен жанр договаряния се водят безусловно намерено, пред очите на целия български народ, тъй че няма нищо прикрито. Ние от Българска социалистическа партия дефинираме хода на диалозите като добър и градивен, и с огромна степен на убеденост считаме, че е заложен един 4-годишен небосвод на идващото ръководство, което може да бъде изцяло сполучливо. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването “Говори в този момент “ той изясни, че методът, който Българска социалистическа партия показва в предходните два Народното събрание - на диалогичност, конструктивност, слагане на националните ползи над всичко, е общопризнат от всички останали партии.

„ Има тематики, по които консенсусът е забележим – слагането на националните ползи над всичко, битката с корупцията, построяването на нов имидж на България. Ние от Българска социалистическа партия държим и пазиме обществения бранш, и огромна част от тях намират схващане, изключително в ограниченията, които заложихме в краткосрочната ни стратегия за първите 100 дни от ръководството “, изясни той.

Социалистът разяснява, че партиите имат разлики по данъчната система като изясни, че Българска социалистическа партия е “за “ бързото понижаване на Данък добавена стойност на храни и медикаменти, само че се е взело решение първо да се направи обзор на опциите и вероятно по-късно да се понижи.

„ Това е единствено първият кръг от договаряния. В тях почистваме нещата, по които имаме консенсус. Където остават тематики с недоразумение, те отиват в лидерския модул и там ще се търси тяхното решение “, разяснява Зафиров като добави, че едвам по-късно може да се приказва за сполучливи договаряния.

„ Нищо в хода на договарянията не дефинира бъдещото ръководство като дясно. Това е едно национално отговорно ръководство, което ще помогне България да мине през тежките рецесии “, безапелационен бе Зафиров.

Първата и съществена разграничителна линия на левицата е нетърпимостта й към корупцията, и корупционния модел, който беше изграждан последните 10 години. „ Неслучайно приказваме за модела “ГЕРБ “ и неговото разграждане “, сподели още той.

Атанас Зафиров бе безапелационен, че до този миг не са водени диалози за имена и министерски постове. „ Разбрахме се първо да приказваме за политики, да зададем посоката, да подпишем съглашение. Чак тогава ще приказваме за имена, които могат да осъществят тези политики “, изясни зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

По думите му има над 90% последователност на позициите на Българска социалистическа партия в бранш “Национална сигурност “. „ Най-важното е нещата, които обещаваме, да бъдат изпълнени “, сподели още Зафиров.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР