61 бутилки алкохол на катастрофирала лодка в Кийс — и родители, възмутени от незначителни обвинения

...
За първи път от почти година, откакто трагична катастрофа с
Коментари Харесай

За първи път от почти година, откакто трагична катастрофа с ваканционна лодка уби дъщеря им и рани критично друг тийнейджър, родителите на Лусиана Фернандес се изказват. Те критикуват разследването и обвиненията за престъпление след катастрофата в залива Бискейн през уикенда на Деня на труда през 2022 г.

Окончателният доклад за катастрофата от Комисията за опазване на рибата и дивата природа на Флорида, държавната агенция, която разследва повечето лодки злополуки, беше публикуван в петък - той заключава, че операторът и собственик на лодка Джордж Пино не е бил под въздействието на алкохол, когато се е разбил с кораба си във фиксирана маркировка на канал с висока скорост.

Рибата обаче и изследователят на дивата природа, който не беше идентифициран, пише в доклада си, че той и колегите му са открили 61 празни контейнера за алкохолни напитки, празна бутилка шампанско и наполовина изпита бутилка алкохол на лодката, след като се е разбила.

А частта от доклада, описваща алкохола на лодката, казва, че „алкохолът не се счита за фактор, допринасящ за този инцидент. Пино не показа никакви признаци на увреждане, когато полицаите реагираха, нито когато пристигнах на местопроизшествието.“

Въз основа на констатациите, държавната прокуратура на Маями-Дейд обвини Пино по три обвинения в престъпно деяние за небрежно каране с лодка.

„Обидно е за нашето семейство, което не е имало друг избор освен да приеме последствията от инцидента, сега също да бъде принудено да приеме многобройните несъответствия, опровергани от доклада на FWC“, Андрес и Мелиса Фернандес, родителите на Лусиана , се казва в изявление, публикувано до Miami Herald тази седмица.

Изключването на алкохола като фактор, казва двойката, е „обезпокоително“.

„Единственият истински начин за да се изключи окончателно алкохолът като фактор, би означавало да се тества за такъв в този ден. Фактът, че самосъхранението изглежда по-важно от помощта за предоставяне на отговори и затваряне на нашето семейство, е изключително обиден; трябваше да погребем нашата 17-годишна дъщеря и друг тийнейджър загуби живота си, както го знаеше. катастрофа. Нейните родители съдят семейство Пино, включително съпругата на Джордж Пино, Сесилия Пино, като твърдят, наред с други неща, че са предоставили алкохол на 12-те непълнолетни момичета, участващи в празнуването на 18-ия рожден ден на дъщеря им на Елиът Кий.

The щатски следовател пише в доклада си, че е помолил Джордж Пино доброволно да подаде кръв за тест за консумация на алкохол, но той „е отказал поради липса на адвокат.“

Пино е казал на разследващите, че когато е шофирал своя Лодка Robalo с 29-футов двигател и мощност от 300 конски сили на юг през Cutter Bank по вътрешнобрежния воден път обратно към къщата му в затворената общност Ocean Reef Club в Кий Ларго, по-голяма лодка се движеше на север в същия канал.

< p>Той каза, че трябва да маневрира с кораба си, за да избегне следата. Тогава той загуби контрол над лодката си и се удари в маркера на Канал 15, каза Пино на разследващите.

Разследващите обаче никога не са успели да потвърдят това твърдение, включително от някой от оцелелите 12 души, които са били катапултирал от лодката си, когато ударил навигационния маркер.

„Свидетели казват, че никога не са забелязвали друг кораб преди инцидента и не си спомнят резки маневри или завои преди инцидента“, пише следователят.

Следователят също така каза, че снимка, предоставена от друг лодкар, който се притече на помощ, „показва северния край на канала към Кътър Банк и на снимката няма плавателни съдове, които се насочват на север“, изображение, направено моменти след катастрофата.

„Твърденията, че инцидентът е причинен от лодка-фантом и следата от нея, са ясно развенчани в доклада. В допълнение, докладът потвърждава, че не е имало механични проблеми във волана на двигателите“, каза Фернандес в изявлението. „Изтеглянето на GPS в доклада показва права линия и увеличение на скоростта; нямаше заобикаляне или избягване на нещо.“

При катастрофата на 4 септември 2022 г. всичките 14 души на лодката бяха хвърлени във водата. Според доклада десният борд на лодката е бил разбит и корабът се е преобърнал, заклещвайки Лусиана отдолу. Джордж Пино плува под преобърналата се лодка и сграбчва Лусиана „и се опитва да я задържи на повърхността“, пише следователят.

Гражданските лодкари бяха първите, които пристигнаха и оказаха помощ около 18:30 часа. Малко след това пристигнали екипи на полицията и пожарната. Лучиана беше в безсъзнание и не дишаше и спасителната служба на Маями-Дейд я откара със самолет до Регионалния медицински център Кендъл, където тя почина според доклада.

Причината за смъртта е удавяне, според съдебния лекар на окръг Монро .

Катерина Пуиг също беше намерена от приятелите си в безсъзнание във водата. Парамедиците я откараха със самолет до детската болница Никлаус близо до Южен Маями. Следователят на FWC каза в доклада си, че тя е имала мозъчен кръвоизлив и „множество счупени кости в главата си“. че ще се нуждае от медицински грижи през целия живот.

Изследователят на FWC заяви в доклада от миналата седмица: „По време на този доклад тя остава неотзивчива.“

Друго момиче също беше ранен и хоспитализиран, но оттогава се е възстановил, според доклада и адвокатите на семейство Пуиг.

Всички тийнейджъри на лодката този ден са посещавали или Академията на Дева Мария от Лурд в Югозападен Маями-Дейд, училището Каролтън в Sacred Heart в Coconut Grove или Westminster Christian School в Palmetto Bay.

Пуиг беше забележителен футболист в Лурд.

Адвокатите на Пуиг миналата седмица казаха, че заключението на разследването предполага преференциално третиране беше дадено на Джордж Пино, известен брокер на недвижими имоти в Южна Флорида, особено след като алкохолът беше отхвърлен като фактор толкова бързо.

„Те бяха блокирани, ако не направите тестове на мястото на инцидента , и не мисля, че има съмнение, че всеки гражданин в подобно положение, който е бил изправен пред същата ситуация, би бил тестван неволно“, каза адвокатът от Форт Лодърдейл Брет Райтман, представляващ семейство Пуиг със Скот Либерман и Иван Кабрера, пред Miami Herald.

„Това определено изглежда като преференциално третиране и сега те трябва да вървят назад, за да оправдаят действията си, и това е, което ни изглежда, че правят“, каза Райтман.

Маями -Държавната прокуратура на Дейд, която не отговори незабавно на искане за коментар относно изявлението на Фернандес, каза в петък, че обвиненията, които в крайна сметка е повдигнала срещу Пино, се основават на разследването на FWC.

„Обширното морското разследване, предприето от Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида, служителите на реда прегледаха щателно всеки аспект от инцидента. Моделът на шофиране на плавателния съд, както е ясно посочено от вградената GPS система на лодката, и фактът, че операторът на лодката не е бил упоен от наркотици или алкохол, докато е управлявал плавателния съд, ограничава наказателните обвинения, приложими към обстоятелствата на този инцидент,” Ед Грифит , говорител на агенцията, каза в писмено изявление.

FWC отказа да коментира изявлението на Фернандес, а адвокатът на Джордж Пино, Андрю Месколото, не отговори веднага.

Обвиненията, повдигнати срещу Пино: едно обвинение за небрежно управление на плавателен съд, причиняващо смърт, и две обвинения за небрежно управление на плавателен съд, водещо до сериозни телесни наранявания — и двете се наказват с максимален срок от 60 дни затвор и глоба от $500.

„Минимизирането на произшествието, безотговорните действия, които го причиняват, и сериозността на нашата реалност, като просто цитиране на трафика, само добавя обида към нараняване“, казаха Андрес и Мелиса Фернандес.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР