За първи път от Кубинската криза имаме директна заплаха от

...
За първи път от Кубинската криза имаме директна заплаха от
Коментари Харесай

Байдън предупреди за опасност от ядрен армагедон


" За първи път от Кубинската рецесия имаме директна опасност от потреблението на нуклеарни оръжия ", предизвести Джо Байдън.

" За първи път от Кубинската рецесия (през 1962 година - б.р.) имаме директна опасност от потреблението на, в случай че обстановката се развива както до момента ", съобщи президентът на Съединени американски щати по време на тирада пред донори на Демократическата партия.

Тактическите нуклеарни оръжия биха довели до " армагедон "

Познавам Путин сносно, уточни той. И президентът на  не се майтапи, когато приказва за евентуалното, както и на химически и биологични оръжия. Американският президент акцентира, че потреблението на тактическо нуклеарно оръжие би довело до " армагедон ".

След като Русия анексира четири области в Украйна в нарушаване на интернационалното право, Путин заплаши, че. Вашингтон предизвестява Москва, че потреблението на тактически нуклеарни оръжия ще има тежки последици. В същото време Белият дом не желае да разкрие по какъв начин биха изглеждали тези последствия.

За момента няма сигнали, че Кремъл се приготвя за подобен удар

Американското държавно управление уточни, че досега не са регистрирани съответни стъпки на Русия към използването на нуклеарни оръжия.

Кубинската рецесия бележи драматично покачване на напрежението по време на Студената война. През октомври 1962 година Съветският съюз разполага на остров Куба ракети със междинен обхват на деяние. Двете суперсили са покрай нуклеарна война в спора, който продължава към две седмици, само че охлаждат напрежението посредством договаряния.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР