За първи път от близо два месеца боксофис класацията на

...
За първи път от близо два месеца боксофис класацията на
Коментари Харесай

Филм със скромен бюджет измести Аватар

За първи път от близо два месеца боксофис класацията на Северна Америка не е във притежание на сини хора - след седем седмици на върха касоразбивачът " Аватар: Природата на водата " отстъпи шампионата на новия хорър " Почукването " на режисьора М. Найт Шаямалан, оповестяват Българска телеграфна агенция.

Филмът на Шаямалан дебютира в северноамериканския бокс-офис с приходи от продажбата на билети в размер на 14,2 милиона $. Сумата е по-скромна спрямо осъществените от предходни продукции на режисьора. Последният му филм " В клопката на времето " (2021) започва с 16,9 милиона $ и осъществя 90,1 милиона $ от продажбата на билети по света. През 2019 година филмът му " Стъкления " събра 46,3 милиона $ през дебютния си уикенд на екран по пътя си към световни доходи от 247 милиона $. 

Заснет със скромния бюджет от 20 милиона $, " Почукването " въпреки всичко е седмият филм на М. Найт Шаямалан, който съумява да се нарежда на върха в  бокс-офиса на Северна Америка.



Комедията " 80 за Брейди " за четири приятелки - в функциите Джейн Фонда, Лили Томлин, Рита Морено и Сали Фийлд, който посещават Супербоул, заема второ място в класацията с 12,5 милиона $. Скоро откакто (отново) оповести отдръпването си от американския футбол, куотърбекът Том Брейди участва на премиерата на кино лентата. 

Първенецът от миналите седем седмици " Аватар: Природата на водата " е отстъпил на трета позиция с доходи от уикенда в размер на 10,8 милиона $. 

Глобалните приходи от блокбастъра, режисиран от Джеймс Камерън, към този момент възлизат на 2,17 милиарда $. " Аватар: Природата на водата " е на четвърто място в класацията на най-касовите филми на всички времена, първата и третата позиция в която заемат други два кино лентата на Камерън - " Аватар " и " Титаник ". 

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се добавя от анимацията " Котаракът в чизми: Последното предпочитание " и концертният филм за група Би Ти Ес " BTS: Yet to Come in Cinemas ". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на Съединени американски щати и Канада през уикенда възлизат надлежно на 8 милиона $ и 5,1 милиона $. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР