За първи път на тези избори едновременно ни се представяха

...
За първи път на тези избори едновременно ни се представяха
Коментари Харесай

Кампания като никоя друга: Странните похвати на кандидат-президенти и депутати

За първи път на тези избори по едно и също време ни се представяха претендентите за депутатите и претендентите за президент. За загрявка, при започване на акцията Румен Радев направи 50 лицеви опори за по-малко от минута.

„ Аз, апропо, бих му предложил лицеви опори на кокалчета да направи “, разяснява Бойко Борисов тогава.

Лицеви опори на кокалчета нямаше, само че формалното разкриване на акцията на Радев беше с поход до Черни връх. От него се запомни дамската чанта, с която Илияна Йотова беше избрала да излезе в планината.

На обществена рецензия беше подложено и решението за външния тип на претендента за президентския пост Лозан Панов.

" Това нещо, нещастно кацнало на носа му, с безумно късите дръжки и трогателни размери, евентуално с антични прогресивни стъкла - е всичко друго, само че не и очила, подобаващи за господина, за мъжа, за съдията, за кандидат-президента! “, разяснява във „ Facebook “ Мина Стоянова-Димитрова.



Още на идващия ден Лозан Панов се трансформира в клиент на оптиката. Освен с новите очила, акцията му се отличи и с това, че Панов се обърна против обединението, която го поддържа, а откакто изгуби изборите даже Инициативният комитет, който го издигна, се извини за кандидатурата му.



Кампанията беше разведрена от фолк певицата Луна:

„ Ало, Радев, ти ли си? Е, одеве приказвах с Бойко. Свръшил е курсът. Изчисти ли президентския апартамент? 2021-ва всичко би трябвало да е готово. Стегни се малко, Радев. “



А различен претендент за президент - Веселин Марешки, се отхвърли да прави акция:

" Много от вас ми пишат и ме питат за какво и аз не обикалям и не поръсвам празни предизборни обещания на кг. Защото, почтено ли да ви кажа, ще бъда изцяло прям - изобщо не ми пука, все ми е тая дали ще ме изберете за президент ", сподели той във „ Facebook “.



Така единственото появяване на Веселин Марешки в кампаният беше без облекла, само че в деня на избортие го видяхме - топло облечен:

„ Здравейте, по какъв начин сте? Станахте ли? Гласувахте ли? И аз можеше да остана при моите кученца, котенца, зайчета, сърнички, само че ще изляза и ще гласоподавам... “

И на фронта за Народното събрание имаше незабравими моменти. След две пропуснати акции Делян Пеевски се върна в кандидат-депутатските листи на Движение за права и свободи - от Благоевград и от Велико Търново.

В хода на акцията Пеевски си сложи трета доза против COVID-19. Но в вест се трансформира здравната сестра, която го имунизира - Магдалена Серафимова от столичната болница " Софиямед ". Снимки припомниха, че в нейните ръце са били също водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Кардайъ.

В тази акция Делян Пеевски даде и изявление - на човек, прочут като деятел на " България без цензура ", а по-късно и от митингите в поддръжка на основния прокурор Иван Гешев.

И съпредседателят на Демократична България Христо Иванов се кандидатира от Велико Търново и прикани " Нито глас за Пеевски ". На изборите обаче Движение за права и свободи получиха съвсем два пъти повече гласове от “Демократична България”. Пеевски избра да е народен представител от Благоевград, а Христо Иванов подаде оставка.

В акцията имаше претенденти, които заложиха на фешън трансформации по пътя към Парламента - Мая Манолова смени цвета на косата си:

А съдружният й сътрудник Николай Хаджигенов написа във „ Facebook “:

" За да работи главата – тренирай и тялото. "

И показва по какъв начин.

Нито новата коса, нито положителната спортна форма бяха на шанс за претендентите от " Изправи се, БГ. Ние идваме ". Те няма да идват в новия парламент.

А в предизборната конкуренция за Президентството бяха впрегнати и мистичните сили на кукерите. В Перник проф. Анастас Герджиков получи дървен кукер с благопожелание за здраве.

Кукерите не помогнаха и всички запомнихме шумния завършек на изборите - насладата от успеха в щаба на Румен Радев се изви в хоро, под звуците на духова музика в НДК, водено от първата дама Десислава Радева.

А музика звучи през всички акции тази година. Преди изборите през април Волен Сидеров беше сниман да свири на барабани в заведение.

Преди изборите през лятото Тома Биков от ГЕРБ поздрави Мая Манолов и Христо Иванов с " Бяла тишина " на Георги Минчев.

А финалният акомпанимент на последните избори за тази година беше на Румен Радев - след успеха с китара в ръка, извършва " Признание " на „ Диана Експрес “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР