За оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков настояха

...
За оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков настояха
Коментари Харесай

Пред БНТ: Протестиращи поискаха оставката на генералния директор Емил Кошлуков

За оставка на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков настояха довечера протестиращи пред постройката на публичната медия на столичната улица " Сан Стефано ".

Инициативата на Гражданско придвижване „ БОЕЦ “ е под надпис „ Кошлуков, вън “. Пред постройката на малкия екран се събраха доста хора - част от тях, познати лица от телевизионния ефир, които към този момент не виждаме на екран, тъй като предаванията им бяха свалени и самите те – освободени.

Те оповестиха, че са възобновили своята електронна петиция, която през предходната година бе оповестена в тяхна поддръжка. Актрисата Боряна Пунчева съобщи:

„ Това, което става в тази страна – част от това е Българска национална телевизия, публичната медия, която от дълго време е изгубила своя образ на социална медии и се е трансформирала в една партийна телевизия “.

Искра Ангелова, която бе водеща на предаването „ Нощни птици “, е един от създателите на отвореното писмо с искане за оставката на Емил Кошлуков и на Съвета за електронни медии:

„ Българска национална телевизия е огромната ни обич, тъй като тук имахме независимост, тук можеше да има културни излъчвания - аз правех такова, а пък в този момент към този момент не остана съвсем нищо. Искрено имам вяра, че е допустима смяна, както и че ще можем да заложим в новия Закон за радио и телевизия една доста значима смяна, а точно: Съвет за електронни медии да не е политически орган “, разяснява Ангелова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР