За осма поредна година Европейската мрежа на службите на пътна

...
За осма поредна година Европейската мрежа на службите на пътна
Коментари Харесай

Ще успеем ли? Днес е Ден без загинали на пътя

За осма поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL провежда Ден без починали на пътя, в границите на Дните на сигурността на пътя сред 16 и 22 септември, с мото: " Остани жив! Пази живота! ".

Тази година 20 септември е избран за Ден без починали на пътя, като задачата е да се провеждат събития, с които да се разпространява главното обръщение за понижаване на жертвите при тежки пътнотранспортни катастрофи по пътищата на Европа и страната ни.  Активностите по акцията на ROADPOL се сплотяват с дейностите на Европейска седмица на подвижността от 16 до 22 септември.

Всеки ден приблизително по 70 души умират по пътищата в Европа. Целта на уредниците на самодейността от ROADPOL и всички подкрепящи я сътрудници е посредством всички средства за връзка да се разпространява в най-висока степен и измежду оптимален брой хора концепцията за НУЛА починали при пътнотранспортни катастрофи най-малко за един ден.

Всеки може да се включи със свои интензивности и събития на интернет страницата на плана:  https://www.roadpolsafetydays.eu/  и по този метод да бъде съпричастен към самодейността за по-добра сигурност на пътя.

Националният център по публично здраве и разбори се причислява към акцията Дни на сигурност на пътя (ROADPOL SAFETY DAYS). Експерти от НЦОЗА ще раздадат на родителите в столични учебни заведения дипляните:  " Училище за родители. Да знаем по какъв начин да опазим живота и здравето на децата "  и  " Алкохолът – рисков фактор за пътнотранспортни катастрофи ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР