За огромните усилия, които полагаме, за да не допускаме нелегални

...
За огромните усилия, които полагаме, за да не допускаме нелегални
Коментари Харесай

От Брюксел Борисов поиска спешни кодове заради бежанците

За големите старания, които поставяме, с цел да не позволяваме незаконни мигранти, ние си носим отговорност. За това, че съблюдаваме интернационалната спогодба, пристигнали са на нашето контролно-пропусквателен пункт и сме им взели отпечатъци, стояли са при нас и по-късно ги изпращаме, това не значи, че те могат да ни ги създадат постоянно наши. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който е в Брюксел за съвещанието на Европейския съвет, на което ще бъде разисквана и тематиката за мигрантите.

" Ние сме предложили компромис, 6 месеца ги работихме. Огромна част от сътрудниците ги поддържат. Той по едно и също време за деяние на трите аспекта: незабавна защита на външните граници против противозаконната миграция, изнесени центрове отвън границите на Европейски Съюз и вторичното систематизиране в съюза. Проблемите с миграцията могат да бъдат решени с нужните средства. Ще упорствам сътрудниците от Италия и Австрия да ни поддържат за съглашението с Турция да работи. Преди няколко дни президентът на Турция сподели, че до този миг единствено приказваме за него, само че съвсем нищо не е платено.

И не на последно място, както в България имаме разнообразни кодове - жълт, оранжев и червен код, които, когато се упоменат, хората знаят защо да се готвят, по този начин в Европейски Съюз да бъдат основани тристепенни равнища на деяние, които според от мигрантската вълна, автоматизирано да се задействат, с цел да не се постанова провеждането на ненужни срещи”, съобщи той.

" Не виждам за какво, откакто се вижда, че няма незаконно минали и засечени в Европа, да подписваме сходни съглашения. Ние сме получили 160 млн. евро и всички дават за образец българската граница. Изненадам съм, че един от водачите на холандските партии, който беше 2 дни в България, обиколи всички граници и сподели, че се оправяме прелестно. Дори в неговия парламент са го подлагали на критика за това ", уточни Борисов.

" Никой няма право да приказва от името на която и да е страна. Затова имаме висш комисар, прелестни исторически връзки.
Турците съблюдават в цялостен аспект съглашението си с България. Помните какво беше пред ЦУМ, и какво е в този момент ", акцентира министър председателят.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР