За някои двойки сексуалната интимност не е най-важният аспект на

...
За някои двойки сексуалната интимност не е най-важният аспект на
Коментари Харесай

Ето как да преодолеем сексуалната скука

За някои двойки половата фамилиарност не е най-важният аспект на връзката им. Това обаче нормално е тясно обвързвано с възприятията на обвързаност сред двойката. Следователно, в случай че е налице полова досада, единият сътрудник постоянно е податлив да мисли, че връзката е в заплаха или се утежнява.
Сексуалната досада се появява, когато човек към този момент не усеща нужната стимулация, с цел да поддържа интерес към секса с половинката си.
Има необятно публикувано разбиране, че половата досада е неизбежна в дълготрайна моногамна връзка. Преведено - постоянно двойките просто не си вършат труда да поддържат половия си живот освежен и жив. Разбира се, има двойки, които поставят доста старания, с цел да се грижат за своята половост.
Обичат да изследват нови позиции, места или даже да се срещат с нови хора. Следователно, в случай че половата връзка не се култивира, може да се появи полова досада.
Друг значим аспект е съществуването на проблеми в връзките на двойката, които имат малко или нищо общо със секса. Те могат да варират от липса на връзка, неприятно систематизиране на домакинските отговорности или превозване на малко време дружно.

Как да преодолеем половата досада?
Скорошно изследване, оповестено в The Journal of Sexual Medicine, показва, че хората, които страдат от полова досада, постоянно оповестяват за понижени полови реакции, ниско задоволство от връзките си и дълготрайно утежняване на връзките. Проучването заключава също, че в избрани случаи половата досада корелира с изневери и полово държание, които могат да изложат на риск персоналната целокупност на колегата. Ако към този момент изпитвате възприятие на досада, ето няколко съвета, които да ви оказват помощ.

Не го отлагайте за по-късно
Нормализирането на половата досада има наклонност да я удължава с течение на времето. Това може да повлияе на цялостните ви връзки. Сексът би трябвало да заздрави връзките сред вас и да направи интимността и времето ви дружно като двойка приятни. Въпреки това, в случай че започнете да се отегчавате полово, не позволявайте това да повлияе на цялата ви връзка.

Гледайте еротика
Най-осъществимото нещо е да се поинтересувате за полови новости, които биха могли да оказват помощ за възстановяване на връзката ви. Определено държание може да помогне. Например да се съгласите да включите някои нови типове полово държание във вашата връзка, както и нараснала периодичност на секс. Ако се чувствате несигурни или имате някакви подозрения по отношение на нови полови придвижвания, тъй като в никакъв случай не сте ги опитвали преди, може да се наложи да извършите малко изследване. Може да употребявате еротични истории като опция да се мотивирате. Това е, несъмнено, стига да сте говорили с колегата си авансово и двамата сте съгласни.

Въведете нови действия в други области
Ако половата досада е засегнала интереса ви и качеството на връзката ви, други аспекти на партньорството ви също могат да бъдат нарушени. Някои специалисти предлагат освен да търсите нови типове полово държание, само че и да възобновите общия си интерес към колегата си, с цел да разсъните арестуваните си стремежи. Добавянето на многообразие в живота ви може да се употребява като мост за превъзмогване на половата досада. Опитайте да се заемете с ново занимание дружно, да отидете на нови места, да вечеряте в прекрасен ресторант. Опитайте рискови спортове. Те могат да оказват помощ да активирате още веднъж възприятията си на обвързаност и развлечение и да повлияят позитивно на половата ви връзка. След като ползата ви към секса се възобнови, значимо е да продължите с нововъведенията, с цел да предотвратите повторната поява на половата досада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР