За нея важи шаблонът, че е по-известна в чужбина, отколкото

...
За нея важи шаблонът, че е по-известна в чужбина, отколкото
Коментари Харесай

Пианистка от Ню Йорк веднъж годишно се прибира в България по специален повод

За нея важи шаблонът, че е по-известна в чужбина, в сравнение с в личната си татковина. Но в тази ситуация няма отговорни.

Още при започване на демокрацията Лора Чекоратова отпътува за Ню Йорк, където учи и приключва може би най-престижното музикално учебно заведение в света „ Джулиард Скул”.

Сега Лора е учител в световноизвестната консерватория и със фамилията си живее в най-престижната част на Манхатън. Краси Боев срещна феновете на NOVA с пианистката, която всяка година си идва в България поради благородна идея.

Българката се прибра в родната си страна за фестивала в село Ковачевица, който провежда за четвърти път със съдействието на своите сътрудници, другари и съидейници.

„ Основната ми цел е да спася читалището в село Ковачевица, което е съвършената зала за камерна музика. Именно там се организира нашия фестивал. Към нея направихме и дарителско общество, с цел да може хора от района и от други места на България да оказват помощ финансово, с цел да създадем нужния ремонт. “

Събитието се състоя през първия уикенд на август. Целият покрив на читалището към този момент е поправен. На Лора ѝ предстоят още доста провокации и компликации, само че тя никога не е подготвена да се откаже.

„ Не се заемам с неща, които не стават, тъй че мога да кажа, че съм задоволително амбициозна и упорита, с цел да го направя. “

Чуйте цялата история на Лора във видеото горе.
 10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем  10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем  10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем  10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР