За неотложен ремонт на републиканския път Пазарджик-Радилово-Пещера настоява кметът на

...
За неотложен ремонт на републиканския път Пазарджик-Радилово-Пещера настоява кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Пещера иска спешен ремонт на пътя до Пазарджик

За наложителен ремонт на републиканския път Пазарджик-Радилово-Пещера упорства кметът на Пещера Николай Зайчев. На този стадий за пътя са планувани единствено частични поправки. Въпросът бе коментиран по време на изнесената приемна на регионалния шеф Стефан Мирев, която се организира през днешния ден в община Пещера. От своя страна кметът на с. Радилово Благой Харизанов сигнализира за некачествени поправки при осъществяване на плана за воден цикъл през 2013г. и непрекъснатите повреди на водопроводната мрежа в селото. На места тротоарите от двете страни на основната улица в Радилово са съвсем непроходими и това принуждава хората да се движат по пътното платно, което основава предпоставки за ПТП.

От незабавен ремонт се нуждае и общинският път до Регионалното хранилище за боклуци, който продължава до с. Капитан Димитриево. По думите на кмета на селото Иван Златинов, сигналите на жители са ежедневни за неприятното положение на пътната права, по която минават доста тежкотоварни коли. Основен проблем и за двете села в общината е дефицитът на поливна вода, изключително през летния сезон. Директорът на ОД „ Земеделие “ Пазарджик Стоян Траянов посъветва кметовете да обсъдят със земеделските производители опцията за основаване на локално Сдружение за напояване, което може да стопанисва язовира в с. Капитан Димитриево и да кандидатства за финансиране пред държавен фонд „ Земеделие “.

Председателят на общински съвет Пещера Иван Хамамджиев срещна регионалния шеф със сигнали на жителите на Пещера по отношение на неналичието на площадка на Регионалното хранилище за депонирането на строителни боклуци. Услугата се прави от частна компания, която обслужва жителите на града, само че цената е прекомерно висока. Въпросът стои на дневен ред пред всички общини от региона и ще бъде решен с построяването на спомагателна система за депониране на Регионалното хранилище.

По време на приемния ден беше прегледан сигналът на частна компания от гр. Пещера, която сезира институциите за непозволено стеснен достъп до парцели, благосъстоятелност на компанията и затрудняване на индустриалната й активност. Община Пещера прави инспекция по сигнала и започва процедура по основаване право на прекосяване според Закона за устройство на територията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР