За неизпълнени точки от коалиционното споразумение във финансите и икономиката,

...
За неизпълнени точки от коалиционното споразумение във финансите и икономиката,
Коментари Харесай

Каримански посочи неизпълнени точки от коалиционното споразумение във финансите и икономиката

За неизпълнени точки от съдружното съглашение във финансите и стопанската система, приказва ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има подобен народ“ ( ИТН) при дебатите по импортирания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. Той е за неуспех във финансово–икономическата политика.

Като неизпълнена точка във финансите от съдружното съглашение, той означи, че доникъде на 2022 година няма направен времеви проект за препоръчаните от другите групи промени с планове за финансовото им обезпечаване. По думите на Каримански липсва въвеждане на изцяло финансово бюджетиране доникъде на тази година и в обединението подобен проект не е обсъждан. Нито един път не е имало съвещание за разискване динамичността на инфлацията на междуинситуционален съвет, който е трябвало да заседава на най-малко три месеца, стана ясно още от думите на Каримански.

В плана на закона за КПКОНПИ не е изменена частта за Българска народна банка, каквито са рекомендациите на Европейската централна банка в последния ѝ конвергентен отчет, добави той.

В стопанската система – няма основана комисия сред Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерството на правораздаването и Министерството на финансите и частния бранш за разбор и предприемане на ограничения преди да бъдат задействани арбитражни процедури против страната ни, даде образец за неизпълнена уговорка от съдружното съглашение депутатът от Има Такъв Народ. България трябваше да стане логистичен и финансов хъб посредством разкриване на финансови центрове на мултинационални компании и привличането на такива посредством транспортни мрежи – какъв брой такива компании приехме в страната, какъв брой такива транспортни мрежи бяха основани, попита той.

Бившият му сътрудник от Има Такъв Народ, сега нечленуващ в парламентарна група, Иво Атанасов попита дали въпросът за несъблюдение на обособени точки от съглашението е бил поставян документално пред сътрудниците. По думите му, когато Любомир Каримански е отивал на договаряния за бюджета, ръководителят на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов му е споделил, че в случай че желаните пари не се дадат на министрите на Има Такъв Народ в енергетиката, Министерство на регионалното развитие, ще смъкват държавното управление.

Не съм споделил, че за това смъкваме държавното управление, а единствено, че в случай че няма съгласие, бюджетът мъчно ще върви, отговори ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. А Каримански означи, че няма потребност някой да припомня за нещо в съдружното съглашение.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР