За него Антъни Хопкинс казва: „Най-добрият начин да се опише

...
За него Антъни Хопкинс казва: „Най-добрият начин да се опише
Коментари Харесай

Ръсел Кроу: Животът е кратък, хора! Научете се да го обичате

За него Антъни Хопкинс споделя: „ Най-добрият метод да се опише Ръсел е акула, която нервно обикаля в близост. Той е заядлив. Спори с режисьора от самото начало. Не го познавам толкоз добре, само че в действителност го одобрявам, тъй като има топки, има кураж, мачо е. Минава през интервала си на неприятно момче, само че като цяло е страховит човек. “

Актьорът постоянно е отказвал да се подчинява на холивудските правила. Всъщност той постоянно е бил по-различен от своите сътрудници. Живее в ранчо, не обича обществените събития и лъскавите помпозни празненства. Непокорен, харизматичен, надарен, обаятелен, благ и доста, доста секси. Такъв е той - днешният ни рожденик - неподражаемият Ръсел Кроу.

Бъдещата кинозвезда се ражда на 7 април 1964 година в Уелингтън, Норт Айлънд, Нова Зеландия, в артистична среда. Първите си стъпки в актьорската галактика прави едвам 6-годишен, когато се снима за австралийски сериал.

Като юноша Ръсел се подвизава в няколко рок банди. Той е на 18 години, когато отпътува за Австралия, твърдо решен да се отдаде на актьорската си пристрастеност. Година откакто се открива на континента, чаровният новозеландец е определен за артист и танцьор в австралийската версия на спектакъла "Брилянтин ".

Дебютният филм на Ръсел Кроу е сантименталната драма "The Crossing ". На снимачната площадка на кино лентата среща дамата, за която по-късно ще се ожени – Даниел Спенсър. През 1991 година Кроу взе участие в "Proof ", а за ролята си получава премия от Австралийската кино академия. Но несъмнено най-силното му осъществяване за този интервал е в "Ромпър стомпър " (1992) на Джефри Райт. И защото Кроу в никакъв случай не е спирал да се занимава с музика, взема решение, че моментът е настъпил, и основава групата "30 Odd Foot of Grunts ", с която има записани няколко албума, само че не реализира триумф.

Постепенно се постанова в Австралия, само че и акулите в Холивуд към този момент са насочили обонянието си към него. До края на 90-е Кроу се снима в "Бърз или мъртъв " (1995) с режисьор Сам Рейми и "Поверително от Ел Ей " на Къртис Хенсън, където си партнира с Кевин Спейси, Гай Пиърс, Ким Бейсинджър, Дани де Вито и други Краят на десетилетието ще се окаже тоталният трамплин за кариерата на Ръсел. През 1999 година австралиецът взе участие във "Вътрешен човек " на Майкъл Ман, дружно с Ал Пачино и Кристофър Плъмър и разумно е номиниран за "Оскар ", само че статуетката отива при Кевин Спейси за "Американски прелести ".



Началото на новото хилядолетие стартира стремително за Ръсел с ролята му в "Гладиатор " - бокс офис разбивачът на Ридли Скот. Отново е номиниран за най-хубава мъжка роля и този път не се намира кой да му попречи да вземе статуетката.

През 2001 година Ръсел влиза в изумителния облик на доктор Джон Наш в "Красив разум " на Рон Хауърд, за който взима премия БАФТА за най-хубаво осъществяване на артист в основна роля и "Златен глобус " в категория най-хубав трагичен артист.Две години по-късно взе участие в "Господар и пълководец " на Питър Уиър.

През 2005 година следва следващото положително съдействие на Кроу с режисьора Рон Хауърд – този път в "Късметлията ". През идната година Кроу успокоява леко топката и се снима в "A Good Year " дружно с Марион Котияр, режисиран от Ридли Скот.

Продължава с още доста функции, като наложително би трябвало да отбележим "Ной " (2014) на режисьора Дарън Аронофски, основан на историята за Потопа и Ноевия ковчег от „ Битие “.

И на край дано да се гмурнем в съзнанието и душата на този необикновен артист посредством неговите мисли за живота, киното и дамите:

"Жал ми е за хората, които разделят света на това, което им се харесва да вършат, и на това, което би трябвало да вършат. Животът е къс, хора! Научете се да го обичате напълно. "

"Има избран % суетност, която е нездравословна в специалността ми и тя визира и двата пола. Виждате я при мъжете, които си боядисват косата, като навършат 60, преструват се, че не са побелели, вършат си пластични интервенции и употребяват слънчеви лампи. "

"Нещата се трансформират. Няма толкоз доста подобаващи функции, когато си на 50, тъй че би трябвало да работиш повече. Хората не помнят това, доближават до несъмнено равнище на популярност и мислят, че нещата ще останат такива. Смятат, че славата е безспорна големина, само че не е. Разбираш, че остаряваш, само че има функции за всевъзможни възрасти, стига да си подготвен да ги изиграеш. "

"Хората ме упрекват във надменност. Аз не съм надменен, а концентриран. "

"Призлява ми от звезди, които се възползват от своя статут. "

"Странното ми държание е отражение на натоварената ми работа. "

"Не играя шахмат с живота си! "

"Да вляза в облик на различен човек и в неговия живот е освен привилегия, само че и тежка работа. "

"Във войните няма спечелили, остават единствено гори от трупове. Ето за това би трябвало да се снима кино. "

"В моя живот е настъпил подобен интервал, в който всеки графоман и дори неговото куче, смятат за собствен дълг да ми изпратят собствен сюжет. "

"Ако до момента в който чета един сюжет не ми настръхне кожата, значи не е за мен. "

"Да, отхвърлих да вземам участие в „ Матрицата “. Дори не дочетох сюжета. Толкова ми беше незанимателен. "

"На мен не ми харесва да се усмихвам и да притискам ръце на непознати и несимпатични на мен хора единствено поради това, че са шефове на крупни кино студия. "

"Харесват ми злодеите – те са стимулирани. "

"Журналистическите изявленията са същинско изтезание. Ако желая да изтормозя някого, ще го заключа в една стая и ще пущам нов човек при него на всеки 3 минути, с цел да му задава едни и същи въпроси в продължение на дни и седмици. "

"Някои хора мислят, че славата дава власт, която би трябвало да се употребява. В последна сметка обаче парите се оказват по-силни от всичко. Аз съм прочут с това, че върша филми. Да бъда звезда е просто нещастно следствие от специалността ми. Навремето съществуваше нещо, наречено загадка, на което през днешния ден нямаш право. "

"Критиките не ме угнетяват, похвалите не ме въодушевяват. Само се пробвам да работя на най-високото равнище, на което съм кадърен. "



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР