За най-светлия духовен, български празник - 24 май, издателство и

...
За най-светлия духовен, български празник - 24 май, издателство и
Коментари Харесай

24 читалищни библиотеки получават дарение от книги за 24 май

За най-светлия нравствен, български празник - 24 май, издателство и планът сплотяват концепциите и напъните си и подаряват на 24 български читалищни библиотеки по 24 книги от фонда издателството.

Занапред самодейност " 24 книги за 24 читалища " ще стане годишна , даде обещание в ефира на Радио София поетесата Ива Спиридонова . Тя и поетът Симеон Аспарухов са основатели на издателството.

Целта е български книги от български писатели да доближават до български читатели, даже в по-малки обитаеми места , където активността на читалищата е още по-значима, изясни още Спиридонова.

" Проучваме и още тази година ще знаем какъв брой от преброените читалища действат ", добави Симеон Аспарухов .

Той посочи, че откакто през 2021 година " Pop & Rock meets Jazz " са отбелязали 10-годишнината си с присъединяване на " Библиотека България ", в този момент жестът се връща.

Зад музикалния план стоят Славена Даскалова (вокал) и Петър Петров (джаз китарист).



Поетите и музикантите се сплотяват освен за бъдещите годишни начинания. Четиримата провеждат и музикално-поетична вечер на 23 май.
Водещ ще бъде актрисата Боряна Маноилова.

" Искаме да създадем празник на тези, които обичат българската музика и литература и симбиозата сред изкуствата ", вметна Ива Спиридонова.

А Симеон Аспарухов добави, че креативната вечер е благотворителна. Сумата, събрана от продажбата на книги на самото събитие ще бъде дарена в интерес на Сдружение " Деца с онкохематологични болести " в село Опицвет.
Сред заглавията ще са и новите стихосбирки на гостите - " От мен до другото величие " и " Приказка единствено за теб ".

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР