За напрежение между симпатизанти на кандидат за кмет и членове

...
За напрежение между симпатизанти на кандидат за кмет и членове
Коментари Харесай

Скандал за бюлетини, тълпа от хора и полиция пред секция в Борован

За напрежение сред симпатизанти на претендент за кмет и членове на секционна и общинска изборни комисии в Борован заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинска изборна комисия (ОИК) - Борован Димитър Попов.

Той изясни, че в ОИК са получили сигнал, съгласно който претендент за кмет се пробва да се меси в броенето на бюлетините в една от секционните комисии.

„ Със секретаря и един зам.- ръководителя, от разнообразни партии, се отправихме към въпросната секция, с цел да се опитаме да разберем какво се случва, само че към този момент се беше събрала много огромна навалица от хора, имаше полиция, напрежението беше съществено и ние се върнахме в ОИК “, изясни Попов.

По думите му по-късно от ОИК-Борован са разговаряли по телефона с всички членове на секцията и е станало ясно, че за избран брой бюлетини е зародил спор за кого е гласувано и дали са годни, предава Българска телеграфна агенция.

Дадено е напътствие за всяка една оспорвана бюлетина, за която има подозрение какъв тъкмо е вотът в нея и дали е годна, или невалидна, да се взема решение от всички членове на СИК и всички представители на партии, изясни Попов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР