За над 200 цивилни жертви на военните действия съобщават украинските

...
За над 200 цивилни жертви на военните действия съобщават украинските
Коментари Харесай

Над 200 цивилни жертви след третия ден в Украйна, 75 000 руски войници са в страната

За над 200 цивилни жертви на военните дейности оповестяват украинските управляващи. След третия ден от офанзивите на територията на страната са навлезли 75 000 съветски бойци - половината от струпаните по-рано на границата 150 000, обобщава данните БНР.

Руски войски влязоха в Харков, съобщи Антон Герашченко, консултант на украинския вътрешен министър, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По улиците на североизточния украински град минават съветски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, оповестени от Герашченко и украинската Държавна работа за специфични връзки и осведомителна отбрана, се вижда по какъв начин по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, настрана от това, пламнал танк, отбелязва Ройтерс.

Украински сили се борят през днешния ден с съветски бойци по улиците на Харков, съобщи регионалният шеф Олех Синегубов.

" Леки военно-транстпортни средства на съветския зложелател влязоха в Харков, в това число и в центъра на града. Украинските въоръжени сили унищожават врага. Молим цивилните да не излизат на открито ", съобщи Синегубов.

Южният град Нова Каховка е високомерен от съветски войски, сподели тази заран неговият кмет. Това е дребен град, само че стратегически ситуиран на река Днепър. Неговият кмет Владимир Коваленко заяви, че съветските войски са завзели изпълнителния комитет на града и са премахнали всички украински флагове от постройките. Анализатори означават, че настъплението на Русия от юг е било едно от най-успешните до момента.

Междувременно стана ясно, че Москва е наредила на войските си да настъпят в Украйна от всички направления. Това се случва в отговор на подготвяните нови наказания от Европейската комисия против съветския банков бранш.

Няма да има договаряния сред Москва и Киев. Напредването на съветските войски в Украйна продължава, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота вечерта и упрекна украинската страна за неуспеха на плануваните през вчерашния ден договаряния:

„ Вчера денем по отношение на предстоящите договаряния с украинското управление висшият главнокомандващ и президент на Русия издаде заповед за прекратяване на придвижването на главните сили от съветските войски. Тъй като украинската страна се отхвърли от договарянията, през днешния ден беше обновено напредването на главните съветски сили в сходство с проекта за осъществяване на интервенцията “, съобщи представителят на Кремъл.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР