За мръсния въздух в София обикновено се говори през зимата,

...
Коментари Харесай

Програмата за мръсния въздух в София не е изпълнена, а в новата няма строги мерки

За мръсния въздух в София нормално се приказва през зимата, когато фините прахови частици са постоянно отвън нормите. Общината обаче би трябвало да търси решението на този проблем непрекъснато и това официално е по този начин - призната е стратегия със период от пет години с цели в разнообразни сфери. Ефектът от последната такава (от 2015 до 2020 г.) обаче е по-скоро най-малък и удостоверява подозрението, че тактиките остават единствено " на хартия ".

Значителна част от задачите за 2020 година да вземем за пример не са били изпълнени, без да се дава пояснение за какво. Това се вижда от, показан през днешния ден по време на транспортната комисия към общинския съвет. Изтъкнато е само присъединяване на общината в европрограмите за промяна на старите отоплителни уреди, по която са били подадени малко на 5500 заявки от жители, което в действителност е малко по отношение на потенциала. Освен това София купи, които в този момент се движат по линия 18 и

" Програмата регистрира усвоени пари, а не спестени излъчвания. Реално в 55 страници няма грам информация тъкмо с какъв брой се е подобрила чистотата на въздуха в града през тези 5 години. Отчитат се в програмата доставени транспортни средства и действия, които действително не са се случили към момента - доставка на 52 броя дребни електромаршрутки (бел.авт. ), 30 броя електробуси с 10 зарядни станции, ремонт на 3-4 ТИС-а, 25 нови трамвая и така нататък Отчитат се и действия, които по принцип са си обвързване на администрацията и не е нужно да има стратегия, с цел да се правят ", разяснява за " Капитал " общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев.
Общината не подхваща твърди ограничения, с цел да се оправи с казуса с многото коли Фотограф: Цветелина Белутова
Според него не излиза наяве дали има осъществяване на задачите по отношение на брой пъти миене по двата способа за улици с всеобщ градски превоз и улици с социална значителност и вътрешнокварталните улици.

Ето и част от задачите, които не са били изпълнени:

Обособяване на зони с заплатен достъп за пиковите часове на денонощието и/или за целия ден, само че с друга величина на таксата, според от транспортното натоварване и часовия диапазон
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР