За много хора най-трудната част от диетите е лишаването от

...
За много хора най-трудната част от диетите е лишаването от
Коментари Харесай

Как реагира тялото ни, когато откажем захарта

За доста хора най-трудната част от диетите е лишаването от сладки изкушения.

Лишаването от захарта обаче може да има доста позитивно въздействие върху организма ни, и то освен по време на диета, а въобще. Хората, които изключили изцяло захарта от храненето си, даже за известно време, споделят, че следят доста усъвършенстване в здравословното си положение и външния си тип.

Ето какви са главните неща, които се случват с тялото ни, когато кажем “не ” на сладкото за един месец.

Намаляване на тежестта

Има хора, които могат да отслабнат единствено като спрат сладкишите и подсладените питиета. Дори да не сте измежду тях, няма метод да не загубите тегло, когато се лишите от захарта. Намаляването и отказването от тези изкушения води до стопяване на мазнините на корема и понижаване на риска от кардиоваскуларни болести.

 sugar 2

Прилив на сила

Хората, отказали сладкото, се усещат доста по-енергични и цялостни с готовност за работа и други интензивности от всекидневието. Това се дължи главно в отсъствието на съмнения в равнищата на кръвната захар, които нормално се следят след банкет на сладкиш, бисквити или следобедно кафе.

Перфектна кожа

Прекалената консумация на захар води до утежняване на положението на кожата, правейки я по-предразположена към акне и зачервявания. Здравословната диета, в която тя отсъства, оставя лицето ни хидратирано, с подравнен загар и без петна, а хората, добавили към това и отхвърли от нездравословни мазнини, следят и по-малко бръчки върху кожата си.

Редовен корем

Проблемите с храносмилателната система постоянно могат да бъдат решени посредством намаляването на захарта. Добрата работа на стомаха е най-ефективната детоксикация, която можете да постигнете, а резултатите от нея са забележими и външно – плосък корем без досадното отичане.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР