За миналата година в Колумбия, която е най-големият производител на

...
За миналата година в Колумбия, която е най-големият производител на
Коментари Харесай

Колумбия с ненадминат рекорд по производство на кокаин

За предходната година в Колумбия, която е най-големият производител на кокаин в света, са създадени общо 1738 тона от опиата. По този метод е сложила нов безспорен връх за произвеждане на опиата. Това излиза наяве от отчет на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността (СНПООН), представен от Агенция Франс Прес.

От СНПООН регистрират, че през 2022 година развъждането на листа от кока е било с 13% по-високо спрямо 2021 година, а общото произвеждане на кокаин се е увеличимо с малко под 350 тона при към 1400 създадени тона кокаин за 2021 година Това са най-високите стойности на производството на опиата, откогато Организация на обединените нации стартира да организира годишния мониторинг.

Според данните сегашните параметри на производството на опиата включват 230 000 хектара обработваема земя из цяла Колумбия, на които се отглежда растението кока. Да оцелееш 40 дни в джунглата: Какво ядяха четирите изгубени деца на Колумбия, с цел да се спасят от апетит Оцеляване на лимита, само че в действителност Близо две трети от културите кока се отглеждат в южните департаменти Нарино и Путумайо, граничещи с Еквадор.

Регионът е прочут с високите равнища на гангстерско принуждение. Третият основен регион за производството на кокаин е Северен Сантандер на границата с Венецуела. Според отчета към половината от наркокултурите в Колумбия се намират в резервати на коренното население, горски резервати и естествени паркове.

В огромната си част колумбийския кокаин е предопределена за американския пазар и за Европа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР