За месец общинските табла и камери за скорост са засекли

...
За месец общинските табла и камери за скорост са засекли
Коментари Харесай

Общинските камери са засекли 200 коли с над 200 км/ч за месец, обяви шефът на СОС

За месец общинските табла и камери за скорост са засекли над 200 водачи на коли в София, които са се движели с над 200 км/ч - или повече от 130 км/ч над разрешеното даже на скоростните пътища в столицата. Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев през днешния ден.

Лошата вест е, че те няма по какъв начин да бъдат осъдени - сега Министерство на вътрешните работи може да глобява нарушителите единствено през своите камери, само че не и да кредитира директно фотосите от общинските. Добрата вест е, че в Народното събрание към този момент минаха на първо четене в транспортна комисия промени в Закона за придвижване по пътищата, които ще разрешат смяна. Те бяха инициирани точно от Столична община и Националното съдружие на общините в България.

" Очевидно системата за надзор не работи добре и е нужна смяна, каквато жителите чакат. Затова от Следствен отдел към окръжна прокуратура и НСОРБ още през октомври подготвихме законопроект, импортиран от народни представители от ГЕРБ-СДС в предходния парламент.

След месеци упорита работа през вчерашния ден постигнахме значим триумф - водещата комисия по превоз поддържа на първо четене нашия законопроект с поддръжката на множеството от партиите ", означи Георгиев.

И благодари на депутатите от ГЕРБ-СДС за отбраната на закона, както и на поддръжката на ДБ-ПП, Българска социалистическа партия и Възраждане в комисия. Преди да влезе в действие обаче, той би трябвало да мине и през първо четене в пленарната зала и второ четене в комисия и зала.

" Надявам се скоро законът да влезе в действие и да осигурим достъп на КАТ до камерите за скорост на всички български общини.

Така ще можем да влагаме в нови устройства и да затегнем дружно контрола, с цел да бъде безвредно придвижването в българските градове “, показа Георгиев в профила си във фейсбук.

Промените плануват да се следи освен оптималната скорост, само че и светлинните сигнали и разпоредбите за паркиране и престой. В добавка, най-малко 70% от постъпилите средства от санкции и нарушавания, открити с общински камери, ще отиват в бюджета на общината, на която принадлежат. Те ще се разпределят са по-добра организация и сигурност на придвижването, създаване и поддръжка на системите за надзор, издръжката на общинските органи, осъществяващи контрола.

Връчването на фишове пък ще продължава да се прави от Министерство на вътрешните работи, само че ще могат да им оказват помощ и общински чиновници. Неуспешното събиране на санкциите е една от огромните спънки за ефикасни санкции на нарушителите на пътя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР