Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че Украйна се готви

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че Украйна се готви
Коментари Харесай

Киев подписва още 7 споразумения за сигурност

Президентът на Украйна Володимир Зеленски означи, че Украйна се готви да подпише още седем двустранни съглашения за съдействие в региона на сигурността, в това число със Съединени американски щати, оповестява УНИАН.

Както сподели президентът във вечерното си послание към украинците, днешният ден е бил отдаден на интернационалната работа и резултатите, от които Украйна се нуждае през май и юни.

" Подготвяме още седем нови документа за сигурност на нашата страна - двустранни съглашения за сигурност ", акцентира Зеленски.

По-специално тече подготовка за сключване на съглашение за сигурност със Съединените щати.

" Оръжия, финанси, политическо взаимоотношение - през днешния ден работих с екипа по съответните елементи на тези документи и за някои от тях към този момент има прелиминарен текст на съглашения, всеки от тях ще ни поддържа тази година и през идващите години архитектура на сигурността за интервала преди присъединението към НАТО ", означи президентът.
 Зеленски още веднъж приканва Съединени американски щати да ускорят доставките на оръжие
Зеленски още веднъж приканва Съединени американски щати да ускорят доставките на оръжие

Йенс Столтенберг увери, че потоците от оръжие за Украйна ще се усилят

Както означи Зеленски, проектоспоразуменията с а изпълнени с " по-големи благоприятни условия за Украйна и за нашата обща сигурност с нашите сътрудници ".

" Ясно е, че се дава специфичен приоритет на всичко, което ще обезпечи повече отбрана от съветския гнет ", добави президентът.

Зеленски сподели още, че по въпроса за европейската интеграция в Европейския съюз  (ЕС) доста зависи от украинската интензивност.

" Украйна към този момент е изпълнила напълно своята част от отговорностите си, с цел да стартира фактически договарянията за присъединение този юни. Ние работим, с цел да подсигуряваме, че няма забавяния или недоразумения от страна на Европейския съюз. Подготвяме всички детайлности стъпки, всички аспекти на връзката дружно с екипа от нашите специалисти по интернационалните въпроси ", сподели Зеленски.

Според него през тази година е належащо да се резервира обстановката и да се реализиран нови цели във всяко от стратегическите посоки.

" Европейски Съюз, действителното начало на договарянията, нашето доближаване, е една от тези области ", добави президентът.
 Зеленски: Членството в Европейски Съюз е фантазия, която скоро ще стане действителност
Зеленски: Членството в Европейски Съюз е фантазия, която скоро ще стане действителност

Това съобщи украинският президент по време на на конференцията " 20 години Чехия в Европейски Съюз: визия за разширена Европа "

Освен това, както сподели Зеленски,, която може да стартира същинско придвижване към обективен свят.

" Ние приготвяме тази среща на върха и такова придвижване. Днес се споразумяхме върху последните линии и работим допустимо най-активно, с цел да подсигуряваме, че допустимо най-вече водачи и страни участват на срещата Светът може да спре всеки агресор, в случай че работи единно и съгласно разпоредбите на болшинството, нито една експанзия не може да устои на същински световен напън ", акцентира Зеленски.

Той означи, че през идващите седмици ще има доста работа, в това число непублична работа с сътрудници, с цел да се подсигурява, че срещата на върха е в действителност пълноценна.
 Зеленски очерта 4 целта за Украйна на фронта
Зеленски очерта 4 целта за Украйна на фронта

Противовъздушна отбрана, артилерия, американската военна помощ и ATACMS

Украйна към този момент е сключила 9 двустранни съглашения за сигурност, а точно с Обединеното кралство, Германия, Франция, Дания, Канада, Италия, Холандия, Финландия и Латвия.

Например в съглашението с Англия се показва, че Лондон ще даде на Украйна нужната помощ бързо и незабавно , в това число съвременни оръжия за отбиване на експанзия по суша, по море и във въздуха, за отбиване на съветска експанзия.
 Англия праща бомби с лазерно ориентиране в Украйна
Англия праща бомби с лазерно ориентиране в Украйна

Подкрепа против съветската експанзия

Ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак съобщи, че бъдещото съглашение за съдействие в региона на сигурността сред Украйна и Съединени американски щати не би трябвало да бъде по-лошо от меморандума сред Америка и Израел, който получава ефикасна помощ при положение на опасност от Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР