За мен ниските данъци са религиозен въпрос. Независимо коя политика

...
За мен ниските данъци са религиозен въпрос. Независимо коя политика
Коментари Харесай

Николай Василев: Ниските данъци са религиозен въпрос

" За мен ниските налози са набожен въпрос. Независимо коя политика е вярна, след 14 години ниски налози, не е вярно което и да е служебно държавно управление, с каквито и да е причини, без никаква социална полемика и обществена информация, да взема решение да увеличение на налог " облага ". " Това сподели за БАНКЕРЪ икономистът Николай Василев, който беше номиниран за премиер в първичния състав на проектокабинета на „ ИТН “.

На специфична пресконференция част от политическото управление на „ ИТН “, дружно с Николай Василев отговаряха на репортерски въпроси, откакто към проектокабинета на Има Такъв Народ бяха отправени голям брой рецензии и това доведе до отдръпване на кандидатурата на Василев. Бяха посочени и аргументите за отхвърли на служебните министри Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков да станат част от показаното от партията държавно управление.

" Вие по кое време разбрахте, че служебното държавно управление се е заело да вдигне налог облага на 15%? На вас ли го споделиха или всички го прочетоха в международните медии? Ако международните медии не бяха загатнали България, а единствено Уганда, ние по кое време щяхме да разберем, че България има такава позиция? ", сподели Николай Василев по време на брифинга.

В началото на юли служебният финансов министър Асен Василев увери, че България няма да вкарва 15% корпоративен налог, а данъкът остава 10%. И добави, че минималната данъчна ставка от 15% ще важи вероятно в бъдеще единствено за транснационални цифрови компании с обороти над 20 милиарда евро като " Гугъл " и " Amazon ", както и за интернационалните компании, които работят допълнително от една страна, и имат обороти над 750 млн. евро. И при изискване, че тези компании нямат солидно наличие в страната, където данъчната ставка би трябвало да бъде наложена.

Пред БАНКЕРЪ Николай Василев изясни, че в случай че това е зависило от него, не би защитил позицията за уеднаквяване на ставката във всички страни , а е щял да " изпрати писмо в противоположна посока ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР