За мен институциите правят достатъчно като дипломатически действия. Това заяви

...
За мен институциите правят достатъчно като дипломатически действия. Това заяви
Коментари Харесай

Йеменци танцуват и пушат наргилета на борда на “Galaxy Leader

" За мен институциите вършат задоволително като дипломатически дейности ". Това съобщи в „ Здравей, България ” капитан Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани, във връзка похищението на  " Galaxy Leader " от йеменските бунтовници хуси. На борда на кораба са и двама български моряци. Димитров обаче дефинира случая като безпрецедентен. Той описа, че в авторитетно издание са оповестени видеоклипове с локални поданици, които танцуват на борда на кораба, разхождат се, пушат наргилета.

По думите на капитан Димитров отношението към екипажа е „ обикновено ”. „ Нашият апел е по дипломатически канали да се обезпечи връзка на моряците със фамилиите им. Също по този начин би трябвало да бъдат изпратени военни сили в този регион, с цел да бъде обезпечена сигурността на преминаващите плавателни съдове ”, съобщи капитанът.

Той добави, че единствената информация за екипажа е от фрагментите в обществените мрежи. На тях обаче не се виждат българските моряци. Димитров не чака някой да даде изказване, до момента в който не бъде освободен от плен плавателният съд.

„ Първите дейности постоянно са дипломатически и с цел да могат да се реализиран резултати, не би трябвало да има публичност на тези дейности, с цел да не може ответната страна да предприеме ответни ограничения ”, съобщи капитан Димитър Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР