За мен Бойко Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство

...
За мен Бойко Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство
Коментари Харесай

Борис Цветков: За мен Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство на 44-етажна сграда в "Стрелбище"

" За мен Бойко Борисов е най-големият провинен за позволеното строителство на 44-етажната постройка в градинката в квартал " Стрелбище ". Това съобщи общинският консултант от групата на " Българска социалистическа партия Лява България " Борис Цветков, който взе участие в митинга на жители против построяването на небостъргача. За малко повече от час хората събраха над 400 подписа против разрешението за градеж на голямата постройка на кръстовището на булевардите " България " и " Петко Ю. Тодоров ". Протестът на жителите от " Стрелбище " беше подсилен и от народния представител от групата на " Българска социалистическа партия за България " Румен Георгиев, както и от общинския консултант от социалистите Николай Николов. Гражданите си дефинираха дата за идващия митинг, който ще бъде след две седмици, в четвъртък, 13-и юли. Те ще се съберат още веднъж в 19:00 часа в градинката.

" Станахме очевидци на събуждането на гражданското общество, разяснява още Борис Цветков. - За толкоз малко време се проведоха и пристигнаха над 300 души. Това е знаково. Хората към този момент не желаят да търпят беззаконието и не се опасяват да пазят публичния интерес. Затова излязоха и разобличиха наглостта на властимащите. Защото в " Стрелбище " става въпрос за безпардонно нарушение на интереса на десетки хиляди жители в региона ".

Според Борис Цветков цялата история стартира когато Столична община по времето на кметуването на Бойко Борисов " разменя кон за кокошка ". " Тогава съветниците, макар че групата на Българска социалистическа партия гласоподава срещу, одобряват заменка в интерес на частната компания, която сега желае да строи небостъргача. Бойко Борисов като кмет има право да върне това решение, само че не го прави. А другояче парадира, че пази публичния интерес. И от този миг частната компания стартира борбите си за позволение за строителство, което в последна сметка получава и поради което през днешния ден ставаме очевидци на тези митинги ".

Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " Румен Георгиев се ангажира оптимално бързо да внесе подписката на жителите в Комисията по тъжби и петиции в Народното събрание. " Чух оферти и за промени, свързани със Закона за устройството на територията, разяснява той. - В тях има аргумент и с специалисти от нашата група в Народното събрание ще обсъдим и внесем оферти за такива промени. Мисля, че апатията от страна на жителите към този момент завърши. Дотегна им на хората да търпят и явно пристигна време да отстояват правата си ".

Според общинския консултант от Българска социалистическа партия Лява България Николай Николов в тази ситуация със скандалното позволение за строителство на 44-етажа постройка на територията на градинка в " Стрелбище " обединяването на локалната и законодателната власт ще докара до потребно решение в интерес на обществото. " Твърдо сме решени да не допуснем на мястото на градинката да се появи небостъргач, безапелационен е той. - Ще разплетем този случай и ще настояваме тези, които не се преценяват със законите в страната, да си понесат отговорността ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР