За любителите на екстремните приключения, на изследването на естествени пещери,

...
За любителите на екстремните приключения, на изследването на естествени пещери,
Коментари Харесай

Курс по спелеология за начинаещи организира ТД Приста

За феновете на рисковите завършения, на проучването на естествени пещери, скални църкви и манастири, за приятелите дивата природа, Спелео клуб „ Приста “, Русе провежда курс по пещерно дело и спелеология.

Курсът се състои от серия на практика занимания и лекции, с които ще придобиете умения и познания за:
- влизането в и проучването на хоризонтални, отвесни и водни пещери.
- умеене за придвижване по въже, както надолу за слизане в пропастни пещери, по този начин и на горе - за излизане от тях - ТЕВ (Техника на единичното въже).
- по какъв начин се картографира и изследва една пещера
- техники за оцеляване и оказване на първа здравна помощ.
- по какъв начин са се образували пещерите, какво представляват; геология, биология и археология на подземния свят, пещерни жители, духове и други сходни, живеещи във безконечен мрак.

Кога се организират занятията: теоретични занятия – всяка сряда от 18:00 ч, теренните извършения – съботно-неделни практики в пещерите на Поломието и към тях.
Таксата за курса е 150.00 лева за възрастни. За студенти и възпитаници под 18 години, таксата е 110.00 лева Може да се заплаща и на две вноски.
Непълнолетни могат да вземат участие в курса след сключване на Декларация от родител/настойник.

Курсистите употребяват клубната профилирана екипировка за навлизане в пещери и пропасти по време на курса: въжета, карабинери, ленти, седалки, каски и други
Вие би трябвало да си осигурите персоналната екипировка: уместно облекло, първенец за осветяване и бивачен инвентар при нужда.
Първа колекция на 12 октомври 2022 година (сряда) от 18:00 часа, в Клуба на Туристическо сдружение „ Приста “, на ул. „ Княжеска “ 1.

Курсът се чака да приключи напролет 2023 година с научен и на практика изпит. Издържалите го ще получат документ за приключил курс „ Пещерняк ”, който ще им разреши да вземат участие в национални и интернационалните пещерни експедиции.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР