За лек за рака, най-коварната болест, с която се срещат

...
За лек за рака, най-коварната болест, с която се срещат
Коментари Харесай

Нова mRNA ваксина ще се бори с рака

За лек за рака, най-коварната болест, с която се срещат лекари и пациенти, се приказва от години. За благополучие, сме все по-близо до това учените да открият нов метод за лекуване. Вариантът с ваксина звучи елементарен, комфортен и наличен, само че вероятен ли е той?

Оказва се, че да. Още повече, че ваксини, предопределени да се борят с унищожаването на раковите кафези могат да бъдат налични до края на десетилетието. Или най-малко по този начин настояват Угур Шахин и Йозлем Тюречи, съоснователи на BioNTech, немската компания, която си партнира с Pfizer за производството на mRNA имунизацията против Covid.

Двамата настояват, че са създали пробив, с който могат да подхранят оптимизма на хората за ваксини против рака. В интервю за BBC те споделят, че имунизациите се окачва да може да се употребяват при пациенти, диагностицирани с рак, още преди 2030 година
 Снимка 591531
 

Любопитното за бъдещата ваксина е, че тя е основана на mRNA, също както и тази срещу Covid. Според Угур Шахин и Йозлем Тюречи същият метод може да се употребява, с цел да се приготви имунната система да търси и унищожава раковите кафези. Вместо да носи код, който разпознава вирусите, имунизацията съдържа генетични указания за ракови антигени - протеини, които обикалят повърхностите на туморните кафези.

Очакванията са имунизацията против рак на BioNTech да е сполучлива. Все отново, компанията може да се похвали, че към този момент няколко от тях са минали през клинични изпитвания.

Германската компания се надява да създаде лекувания за рак на червата, меланома, както и други типове рак. В тази предизвикателна задача обаче компликациите не са малко. Раковите кафези, които построяват туморите, могат да бъдат осеяни с огромно многообразие от разнообразни протеини, което прави извънредно мъчно да се направи ваксина, която е ориентирана към всички ракови кафези, а не към здрави тъкани.

Въпреки това, Угур Шахин и Йозлем Тюречи не престават интензивно да работят, с цел да основат ефикасна ваксина против рак - техен план, на който са били отдадени още преди пандемията.

Преди към този момент съвсем три години фокусът им ненадейно е трябвало да премине напълно към създаването на имунизацията срещу Covid. Обратно в края на 2022 година обаче те се завръщат към другия си важен и упорит план - имунизацията, с която човечеството се надява, че ще може да се избави от рака
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР