За лечение на настинка Аюрведа препоръчва комбинацията от мед и

...
За лечение на настинка Аюрведа препоръчва комбинацията от мед и
Коментари Харесай

Изгонете болестите със златен мед

За лекуване на простуда Аюрведа предлага комбинацията от мед и куркума. Тази примес се назовава златен мед има противовъзпалително свойство, също така ще увеличи защитните сили на организма.

Каквото и лекарство да пиете, то сигурно ще има някакви неприятни резултати върху чревната микрофлора – сместа от мед и куркума обаче няма да ви навреди по никакъв метод.

На съставката куркумин, която е главният съставен елемент в куркумата, се преписват разнообразни лечебни свойства, сред които противовъзпалителни и антиоксидантни. Смята се, че даже съставката може да обезврежда свободните радикали. Комбинацията от меда и куркума ще помогне и ще усъвършенства и храносмилането.

Според Аюрведа можете да консумирате сместа преди или след храна, като според от това така наречен златен мед ще подейства на разнообразни органи в тялото. Ако сместа се употребява преди хранене, куркумата и медът ще подобрят положението на гърлото и на белите дробове, а след храна – ще оказват помощ на дебелото черво и бъбреците.

При първи признаци на простуда и грип направете си тази примес, с цел да се почувствате по-добре. Ето и какво ви е належащо и по какъв начин да си я приготвите:

 Куркума

- Смесете в подобаващ съд 100 г недопечен мед и 1 с.л. куркума и разбъркайте добре, до момента в който се уеднакви сместа. В началото е добре да хапвате по-често. През първия ден яжте по ½ ч.л. от тази примес на час, през втория ден разредете приема на два часа. След това хапвайте от сместа по три пъти дневно. За да има добър резултат, би трябвало да консумирате сместа най-малко три дни.

Важното e, когато ядете от сместа, да я задържате в устата си, до момента в който тя не се разтопи изцяло. Рецептата за златния мед можете да прилагате и в случай че имате респираторно заболяване – в този случай би трябвало да продължите потреблението най-малко една седмица – три пъти на ден по 1 ч.л. Ако желаете, сложете сместа в чаша чай или чаша топло мляко.

Не се предлага да се приема от хора, страдащи от хипертония или хемофилия – в този случай наложително се посъветвайте с лекуващия си доктор. Сместа не се предлага и на хора, които имат заболяване на жлъчния мехур, диабет и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР