Руските окупационни власти съобщиха, че 19 души са загинали при

...
Руските окупационни власти съобщиха, че 19 души са загинали при
Коментари Харесай

Русия съобщи за 19 загинали при украински обстрел на окупирано село в Херсонска област

Р уските окупационни управляващи оповестиха, че 19 души са починали при украински обстрел на окупирано село в южната Херсонска област , предадоха ДПА и Ройтерс.

*Видеото е архивно!

Назначеният от Русия началник на регионалната администрация Владимир Салдо написа в обществената мрежа " Телеграм ", че е бил изумен цялостен хора селски магазин в село Садове. Петима души са ранени. Към обявата му са прикачени фотоси.

Засега няма удостоверение на изнесената информация от самостоятелен източник, показват двете организации.

Ако данните са правилни, това ще е един от най-опустошителните удари на украинската войска по своя територия, намираща се под непозната власт, за миналите над две години от началото на съветската експанзия, отбелязва ДПА.

Садове се намира на южния бряг на река Днепър, малко преди тя да се влее в Черно море. Теоретично то се намира в обсега на артилерията и ракетите на следения от Украйна северен бряг на Днепър. Но няма данни за престрелки в региона.

Салдо приказва за обстрел със западни реактивни системи за залпов огън ХАЙМАРС. Той съобщи, че украинската войска е обстрелвала селото и повторно, когато хората от прилежащите къщи се притекли да оказват помощ след първия удар.

Спасителни екипи от украинска страна неведнъж са съобщавали за сходни двойни удари: съгласно тях съветската войска обстрелва още веднъж цели, когато доброволци към този момент се пробват да спасят хора или да потушат пожари.

Според окупационните управляващи четирима души са починали, а към 40 са били ранени при удар през вчерашния ден по жилищна постройка в окупирания град в Източна Украйна, Луганск.

Украинските управляващи потвърдиха, че цел на офанзивата са били съветски военни цели. Евентуалните жертви измежду гражданското население бяха отдадени от тяхна страна на работата на съветската противовъздушна защита, отбелязва ДПА.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР