За изминалото денонощие са установени общо 23 водачи, шофирали след

...
За изминалото денонощие са установени общо 23 водачи, шофирали след
Коментари Харесай

За изминалия ден са засечени 23 водачи, шофирали след употреба на алкохол и 19 - на наркотици

За миналото денонощие са открити общо 23 водачи, карали след приложимост на алкохол и 19 - след приложимост на опиати, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

16 души са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 7 - с над 1,2 на 1000, други 9 са отказали да бъдат тествани. 19 водачи били засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози, а един е отказал да бъде тестван

360 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10046 водачи и пасажери. Съставени са 1810 фиша и 443 акта за открити административни нарушавания.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор " са тествани 1067 МПС и 1192 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 128 фиша и 5 АУАН. Установени са четирима водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и шестима карали под въздействието на наркотични субстанции.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са открити общо 23 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, напомнят от вътрешното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР