За изграждането на малко над 6 километра от Софийския околовръстен

...
За изграждането на малко над 6 километра от Софийския околовръстен
Коментари Харесай

Кабинетът осигури над 144 млн. лв за разширение на околовръстното край "Младост"

За построяването на малко над 6 километра от Софийския околовръстен път от връзката с автомагистрала " Тракия " до до пътен възел " Младост " в продължение на четири години ще са нужни общо до 144.6 млн лв., които ще бъдат обезпечени от държавния бюджет и от приходите от тол таксуване. Това реши през днешния ден държавното управление на свое съвещание.

Средствата ще се усвояват на база в действителност осъществени разноски. Първите действително отпуснати пари за действия, свързани с осъществяването на плана, са съвсем 14 млн. лв.. Те се дават по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2019 година

В резултат на инвестицията правата сред пътен възел " Младост " и изхода за " Тракия " ще бъде с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари към тях.

Предвижда се създаване на пътни възли при улиците " Стар Лозенски път ", " Патриарх Герман ", " Самоковско шосе " и " ул. 406 " в " Младост ". Това ще реши проблемите със тапите по тях в пиковите часове.

Ще бъдат построени три пешеходни надлеза и мостови уреди на реките Искър и Кална. Предвидена е и реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на елелектрически уреди, телекомуникации и други

Срокът за построяването на шесткилометровата права е 910 календарни дни, от които 180 дни за планиране, а 730 дни - за строителство. През предходната година предпочитание да създадат пътя обявиха осем компании.

В резултат на построяването на сектора от Софийския околовръстен път от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост " директният трафик ще бъде изведен от столицата и ще усъвършенства придвижването на транспортните потоци по Трансевропейския транспортен кулоар номер V, се показва в претекстовете за решението.

Участъкът е от огромно значение, защото реализира връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия " и организира директния трафик от автомагистралата " Калотина – София " към морските региони и границите с Турция и Гърция.

Чрез построяването на Южната дъга на град София ще се усъвършенства сигурността на пътуващите. Ще се понижи разходът на гориво, което от своя страна ще докара до понижаване на излъчванията на парникови газове, на количеството на отделените фини прахови частици и на равнището на шума. Ще бъде достигната оптимална скорост на придвижване и ще се обезпечи комфорт при пътуването, считат още създателите на предлагането.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР