За хората с деца, които (не) ходят на училище, този

...
Коментари Харесай

Пак онлайн: какво губят децата?

За хората с деца, които (не) вървят на учебно заведение, този анекдот не е комичен:

Детето е пред компютъра на отдалечено образование. Майката и бащата са " хоум офис ". От преносимия компютър се чува гласът на учителя: " Здравейте, родители! Домашното за през днешния ден е "

Ученето от у дома роди и доста други вицове, само че като оставим тях настрани, образованието сега е един от най-тежко потърпевшите от рецесията браншове. Вече втора образователна година съвсем всички възпитаници, наподобява, ще учат най-вече онлайн. В момента в България затварянето на физическите учебни заведения е най-ефективната мярка за понижаване скоростта на епидемията и това значи, че отдалеченото образование ще бъде на мода до края на тази образователна година. А в случай че имунизационната акция не се форсира или по друга причина не бъде сполучлива, евентуално и в идната.

На пръв взор наподобява, че България като цяло се оправя добре в тази обстановка, само че за разлика от другите наранени браншове вредите от рецесията не се усещат незабавно, а ще се проявят през идващите години. Според разнообразни изследвания една година отдалечено образование може да понижи с 3% бъдещите приходи на децата, които в този момент са в учебно заведение. Към това се прибавя и загубата от това, че част от родителите на децата създават доста по-малко стойност, тъй като би трябвало да седят у дома (и да вземат решение домашни).

Част от тези проблеми могат да бъдат решени, в случай че в идващите няколко години образованието се приспособява, тъй че да компенсира проблемите от отдалеченото учене. в този " Капитал " споделя за това - какъв брой е мъчно на родителите с деца, които учат онлайн, по какъв начин да се оправят по-добре и какво би трябвало да се промени в образованието, с цел да не бъдат сегашните деца по-бедни.

И в случай че приходите на сегашните деца през идващите години наподобява по-далечен въпрос, идната седмица една друга тематика ще става по-важна. В момента на над 120 хиляди души е неразрешено да излизат от у дома, тъй като са открити с тест като инфектирани с ковид или са контактни. След седмица са изборите и в случай че те желаят да гласоподават, страната би трябвало да им даде опция да го създадат. Това е конституционно право на всеки като се изключи наказаните за тежки закононарушения и заболяването не би трябвало да е спънка. Решението на страната за тази обстановка са мобилни изборни комисии, които да обикалят по домовете на хората. Това кардинално е ок, казусът е, че все още не могат да се намерят задоволително хора за тези комисии. Така десетки хиляди могат да бъдат лишени от значимо право, което може и да даде съображение да се оспори валидността на изборите. (Повече -.)
Капитал - брой 12
Епидемията нанася тежки удари и по разнообразни промишлености. В този брой ще видите оценка и. Само за година фирмите от този бранш за изгубили експорт за половин милиард лв..

Разбира се, не всичко е в отрицателната гама. Тази седмица беше оповестена. По неофициална информация договорката е на стойност към 100 млн. лева, което я трансформира в най-значимата във финансово измерение продажба на българска IT компания от пет години насам и третата най-голяма в локалната софтуерна корпоративна история. Освен всичко друго и доказателство, че бизнес животът може да продължава на цялостни обороти. В броя ще видите още:

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР