За голямо съжаление Японската космическа агенция докладва, че новоизстреляният спускаем

...
За голямо съжаление Японската космическа агенция докладва, че новоизстреляният спускаем
Коментари Харесай

Японският спускаем апарат претърпя повреда на път към Луната

За огромно страдание Японската галактическа организация рапортува, че новоизстреляният спускаем уред “Омотенаши ” е претърпял щета на път към Луната.

Според професор Хашимото Тацуаки, който управлява задачата, освобождението на спускаемия уред от ракетата-носител “Спейс Лонч Систъм ” е било обикновено. Но радиокомуникацията е била нестабилна и екипът не е съумял да получи навреме информация от антените на НАСА “Дийп Спейс Нетуърк ”.

Когато апаратът най-сетне се свързал със Земята станало ясно, че слънчевите акумулатори на “Омотенаши ” не са насочени вярно към Слънцето и галактическият уред се върти бързо към оста си. Екипът решил да освободи газ, с цел да овладее въртенето.

Лошото е зарядът на батериите е траял да пада и управлението решило да предприеме друга стъпка – да пренасочи газовата бликам, с цел да извърти слънчевите акумулатори назад към Слънцето. Към това време антената на “Дийп Спейс Нетуърк ” в Мадрид излязла отвън обсег. Оттогава насам няма никаква радиовръзка с “Омотенаши ”.

Спускаемият уред е създаден в границите на шестгодишен интервал. Екипът счита, че няма проблем с неработеща инсталация и се поставят всички старания за възобновяване на задачата.

Инфо: Елизабет Таскър, работещ в Японската галактическа организация.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР