За футболиста на Олимпик Марсилия Жонатан Клаус контролата на Франция

...
За футболиста на Олимпик Марсилия Жонатан Клаус контролата на Франция
Коментари Харесай

Национал на Франция пропуска Льо Класик

За футболиста на Олимпик Марсилия Жонатан Клаус контролата на Франция против Чили трябваше да бъде мотив за наслада пред родна аудитория, само че приключи със единствено 11 минути на терена поради травма на бранителя. Травмата ще му попречи да вземе присъединяване в неделното дерби на клубния му отбор против Пари Сен Жермен в Лига 1.

Очаква се 31-годишния Клаус да остане отвън игра към четири седмици в сегашния сериозен миг от сезона за Олимпик Марсилия, който е седми във краткотрайното класиране на френския футболен шампионат и чака мачове против португалския Бенфика на четвъртфиналите в шампионата Лига Европа.

Съперничеството сред Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен набира известност през 90-е години. Парижани имат 11 победи в последните 14 срещи, а отборът от Марсилия не съумя да означи гол в последните четири.

До края на сезона в Лига 1 остават още осем кръга, а Олимпик изостава на 30 точки от водача Пари Сен Жермен, само че към момента има шансове да се класира за Шампионската лига.

В поддръжка на акцията срещу расизма футболистите на двата тима ще носят специфични фланелки, а реферите, треньорите и останалите служебни лица ще има специфични ленти.

От Лига 1 оповестиха, че на 3 април ще се организира търг за фланелките, носени от играчите, а облагата ще бъде дарена на организации, борещи се с дискриминирането. / Българска телеграфна агенция

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР