За една година депозитите на домакинствата в България със суми

...
За една година депозитите на домакинствата в България със суми
Коментари Харесай

Експерт: Българите инвестират в имоти по време на криза

За една година депозитите на семействата в България със суми сред 100 и 200 хиляди лв. са се нараснали с 14,1% спрямо 2019 та. Това значи, че размерът на влоговете е нараснал с 9,4% - демонстрира информация на Българската национална банка.

Общият размер на заемите в банковата система се е повишил с 4.3 на 100 и е достигал над 60 милиарда и 300 милиона лв.. По този мотив самостоятелният финансов съветник на физически лица и дребни компании Светослав Халачев проучва посъветва българите да влагат наличните си пари в рационално, а не прочувствено, съобщи БНР.

„ Грешка е да действаме по образеца на други хора, вложили в акции със 150 % рентабилност да вземем за пример. Да купуваме злато или сребро, без да сме наясно с типа им, механизмите за запазване и срокът на капиталовия проект. Купаването на акциите е едно от най- рисковите неща, само че теоритично най- доходоностното. Нека да стартираме с простичките неща.Онези, които носят по- дребна рентабилност, само че са по- сигурини, до момента в който последователно придобием капиталова просвета “- предложи Халачев.

И регистрира, че „ Ние българите имаме подсъзнателно чувство за непоклатимост, когато нещо е тухла върху тухла. Нещо издигнато, парцел. Затова всеобщо българите залагат в ивестиция в недвижимо имущество “. Част от финасовия манталит на рентиерит, обаче е незабавно да похарчат по този начин наречените гаранционни наеми. Но, е значимо да се подсети, че в условия на рецесия могат да останат без нематели, заради неспособност да заплащат. А този депозит би трябвало да им се върне. Има регулаторен механизъм за такива проблеми - подсети Халачев, тъй като към този момент множеството Агенции за парцели оферират по този начин наречена “доверителна сметка “.

Той напомни Теорията на персоналните финанси, съгласно която, с цел да има един човек финансово успокоение би трябвало да е заделил в сметката си сумата, с която всекидневно разполата за 3 месеца, а когато става въпрос за фамилен бюджет най-малко за 6 месеца напред.

„ Тези пари не носят рентабилност, а успокоение и ликвидност в миг, когато човек има потребност от пари, с цел да не се постанова да продава някакви вложения. Тези пари би трябвало да ги има кеш “ – безапелационен е Халачев.

На всички, които са взели банкови заеми той предложи да не се изкушават прелюдия мораториум върху кредитните плащанаия за интервал 6 месеца. Да не отсрочват заплащането на главницата при опция незабавно, тъй като трудо може да се предвижда какви ще бъдат персоналните приходи в условия на изключителна епидимична конюнктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР