За единадесета поредна година Фондация Шанс за децата и природата

...
За единадесета поредна година Фондация Шанс за децата и природата
Коментари Харесай

Стимулират даровити младежи с парични стипендии

За единадесета поредна година Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ афишира националната си стратегия „ Награди, стипендии и оценки “.

Проектът има за цел да подкрепи образованието и да поддържа националните и интернационалните изяви на надарени деца и младежи в региона на точните и филантропични науки, изкуството и новите технологии.

Още от 2011 година Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ си слага благородната задача да подкрепя развиването на надарени деца и способни младежи на възраст от 6 до 20 години, предоставяйки им късмет, подчинен извънредно от техните качества и умения, старания и неизменност. Екипът има за цел да обезпечи на българските надарени деца и младежи поддръжка във значими стадии от тяхното обучение, професионално образование и креативно рационализиране. Оттогава досега по програмата „ Награди, стипендии и оценки “ са отличени над 75 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили Големия приз „ Шанс за гения “, който им е обезпечил опцията да вземат участие и да реализират високи триумфи на европейски и международни шампионати.

И тази година даровитите ни българчета ще могат да аплайват за две парични награди в размер до 600 лева за надарени деца/младежи с лимитирани финансови благоприятни условия, постигнали особени триумфи в региона на науката или изкуството през образователната 2021/2022. Фондацията отпуска и две самостоятелни парични награди в размер до 550 лв. за чудесно показване на национални или интернационалните олимпиади, състезания, надпревари и други през образователната 2021/2022., както и Приз „ Шанс за млади гении ” за 2022 година Призът на се връчва еднократно за календарна година за реализирани изключително високи триумфи в региона на науката и/или изкуството през образователната 2021/2022.

„ Щастливи сме, че към този момент единадесет години имаме опцията да подкрепяме и развиваме дарбите на българските деца и да надграждаме техните познания и умения чрез тези стипендии. Знаем, че колкото и да е надарен един човек без поддръжка и задоволително поле за изява, геният не би могъл да се развие задоволително. Талант, работа, изяви, достижения, стабилно развиване и съблюдаване на правила са главните ни критерии за оценка в плана ни „ Награди, стипендии и оценки! “, споделя Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “.

Крайният период за кандидатстване по програмата е 02.05.2022 година, а цялостните условия за кандидатстване ще намерите на:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР