За две години, между 2014-а и 2016-а година, в Германия

...
За две години, между 2014-а и 2016-а година, в Германия
Коментари Харесай

Бежанците са увеличили престъпността в Германия с 10 процента

За две години, сред 2014-а и 2016-а година, в Германия са регистрирани с 10 % повече закононарушения. Общо 92% от тях са дело на бежанци. Това сочи разбор на група криминалисти, поръчан от немското министерство на фамилията, представен от БНР.

Данните бяха оповестени в навечерието на идните идната седмица договаряния в Берлин за сформиране на ново държавно управление. Консервативният блок ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц ще седнат в неделя на масата за договаряния за възобновяване на огромната коалиция в Германия.

Една от главните тематики на идните сондиращи диалози е бежанската политика. Мигрантският проблем раздели обществото, а равнището на престъпност измежду пристигналите бежанци уплаши даже полицията. Най-фрапиращ бе случая от новогодишната нощ в Кьолн преди две години, когато полицията се опита да скрие всеобщите полови похищения против дами. Те бяха осъществени най-вече от млади мъже от Северна Африка.

“Прави усещане, че закононарушенията се правят най-вече от млади мъже на възраст сред 15 и 30 години. Освен това става дума за мигранти, които нямат никакъв късмет да получат протекция в Германия. На тях през цялото време им е ясно, че са нежелани и че няма по какъв начин да останат тук “, разяснява проф. Кристиян Пфайфер, началник на екипа криминалисти, изготвили разбора

Според криминалистите това е причина за нападателно държание, тъй като тези мъже са вложили не дребни суми за своя незаконен път към Европа, а очакванията им за по-добър живот са попарени.

“Обяснимо е, че търсят възмездие и е обяснимо, че насочват омразата си към локалното население, което ги посреща с съмнения. Нелегалният престой в Германия също така се финансира само посредством незаконна активност - от дребно джебчийство до търговия с опиати. Основният извод в разбора на криминалистите е, че икономическите мигранти от Северна Африка, най-вече от Алжир, Тунис и Мароко, правят доста по-често престъпни закононарушения спрямо бежанците от Сирия, Ирак и Афганистан, които поради вероятността да получат протекция в Германия поставят старания да се интегрират в обществото “, се споделя в разбора, представен от БНР.

Според проф. Пфайфер значима стъпка в интеграционния развой е опцията за събиране на фамилиите на бежанци, които са получили краткотрайно право на престояване в Германия.

“Колкото повече дами има в фамилията, толкоз по-цивилизовано се държат мъжете “, споделя той.

Правото, родственици на бежанци с краткотраен статут също да получат леговище в Германия, е един от значимите въпроси на договарянията за сформиране на ръководеща коалиция. В момента пристигналите в Германия нямат право да водят и фамилиите си, само че срокът на възбраната изтича през март. Ангела Меркел би трябвало да се съобрази с мнението на консервативните си сътрудници от баварския ХСС, които са изрично срещу събирането на фамилии на бежанци с краткотраен статут още веднъж да бъде позволено. Социалдемократите упорстват настоящата сега възбрана да бъде анулирана.

Криминалистът Кристиян Пфайфер обаче вижда още една опция, която политиците би трябвало да употребяват - програмата за непринудено връщане в родните страни. Миналата година 21 хиляди души са били екстрадирани от Германия:

“Тази стратегия за в този момент не действа по този начин, както би ни се желало, тъй като страните, от които идват икономическите мигранти, не желаят да одобряват жителите си назад. Но има и още нещо - откакто тези хора нямат право да останат в Германия, ние можем да им предложим по-добра вероятност в родината им “, изяснява професорът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР