Частични местни избори се провеждат на няколко места в страната.

...
Частични местни избори се провеждат на няколко места в страната.
Коментари Харесай

Малорад отново на избори след дописването на преференции За Баче Цено, на Мартин и Боби

Частични локални избори се организират на няколко места в страната. Повторно до урните отиват жителите на село Малорад, община Борован.

Резултатите от вота за общински съветници там бяха касирани, откакто в една от секциите улови абсурден случай на изборни операции, в които взе участие цяла секционна комисия.

Записът демонстрира по какъв начин в края на изборния ден мъж от комисията стартира да се договаря с сътрудниците си от останалите партии да надпишат преференции за " Мартин ", " баче Цено " и " Боби ".

" Тук сме си наши момчета. Щете ли да помогнеме на Мартин, на некой, на баче Цено, да ги създадем на преференцията, да има хора от село там. Некой има ли искания ", пита мъжът, който стои зад камерата.

Извършителите бяха, а по-късно освободени с мярка " подписка ".

Според Върховен административен съд като се изключи че има основни нарушавания на изборния развой, в секцията в Малорад са нарушени правата на гласоподавателите.

Кандидатите, чиито имена се чуват в записа и могат да се разпознават по номера в бюлетината и преференцията на първия тур на локалния избор в края на октомври бяха:
Българска социалистическа партия - Мартин Диловски (с преференция 102 в листата)Възраждане - Цено Цоловски (с преференция 108 в листата)СДС - Боби Боянов (с преференция 111 в листата)
След скандалния запис, станалият прочут като Баче Цено някогашен кмет на селото Цено Цоловски не се е кандидатирал още веднъж, само че Боби и Мартин още веднъж са в листите.

Върховният административен съд касира и в Хасково и имащите право на глас там също гласоподават наново.

Вотът за общински съветници на 29 октомври предходната година завоюва ГЕРБ с 14 представители, което не стига за болшинство в 39-членния орган. Следваха Движение за права и свободи с 9 и " Български гласъ " с 4, а останалите 6 обединения получиха по-малко съветници. Кмет на града стана Станислав Дечев от ГЕРБ.

Само ден след локалните избори в регионалния град стана ясно, че съвсем всяка шеста бюлетина от вота за общински съветници е недействителна.

Резултатите бяха обжалвани от " Ние идваме ", " Българска социалистическа партия за България, ВМРО-БНД, " Възраждане ", " Продължаваме промяната-Демократична България " и " България на районите ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР